lauantai 4. lokakuuta 2014

Lokakuun lämmittäjiä

Pitkään ja hartaasti neuloin Veera Välimäen huivia Stripe Study.  Ostin langat ja aloitin, ja hetken luulin neulovani patjakangasta. No ei. Oikeasti värit ovat kauniit. Tällainen siitä sitten tuli:


Outo? Ainakin minusta melkein loppui usko, kun toinen puoli näytti koko ajan niin nysältä - miten tätä muka pidetään? Tippuuko se olalta?

Ihan hyvin sitä pidetään. Eikä tipu olalta. Se on lämmin, lämmin. Kun neuloin sitä, Karrkki tuli mussaamaan (leipomaan, jotkut sanovat tätä tassujen liikettä) syliini pehmeää lampaalle tuoksuvaa villaa.

Siis huivihan on oikeasti iso. Tosi iso, ainakin minun versioni.


Lyhyempi puoli heitetään olan yli ja pitkä kiedotaan rinnan edestä.


Voi sitä roikottaakin, jos niskan keskikohdan antaa luistaa täysin sivulle. Minulle näin on hyvä. Malli on yksinkertaisen nerokas, ja on siinä oikeinneulottavaa rutkasti! Minun huivissani se pointti on kuitenkin nuo värit: Kainuun Lumon kasviväreillä värjätyt lähivillat. Huivi tuoksuu vielä kaukaisesti lampaalta, ja olenkin luvannut Karrkille, että sitten kun on oikein kylmä ja pimeä talvi ja tarvitaan villahuiveja, se saa tulla syliini ja kietoutua tähän huiviin.

Niin se ympyräjuttu viime postauksesta? Hm. Taitaa tulla kissanpeti kuitenkin. Olen nysvännyt sen kanssa aika pitkään, ja kun ei tee mieli neuloa sitä. Se ei vaan --- istu. Olen yrittänyt näitä ennenkin ja epäonnistunut.

Onneton kasa.


Lankana tässä on villainen virolainen lanka, jota todellakin riittää. Ympyrävillatakkihan tästä pitäisi tulla, jos usko ei nyt kokonaan ole loppunut. Voipi olla, että on. Kehtaisko enää virkata eteenpäin. Jos se on sittenkin ajanhukkaa.


Meille tuli uusi lipasto! Sisko muutti kaupunkia ja asuntoa pienempään, joten ostin häneltä uuden langansäilytyslipaston. Sukulaiskierrätystä parhaimmillaan! Lipasto pääsi heti monenlaiseen käyttöön, hm.

Leo huomasi heti, että lipaston päällä on mukava istua ja tuijotella muita. Leon puuhia tuijottavat ensimmäisen lauman kissat Kape, Momo ja Mäkä siskon tekemästä kudonnaisesta.

Mitä nää Leo katselet?


Karrkki näköjään taas leikkii tolla siimalla. Onneksi annoit sen sille, niin hirveää meteliä se muuten pitää.


Lokakuuta lämmittävät myös kämmekkäät, jotka tehdään tässä tapauksessa vanhoista Puro-keristä telkkarin ääressä ohjeita lukematta.  4 kertaa 8 silmukkaa, jotta tulee tarpeeksi napakat. Pari palmikkoa ja se on siinä.  Ajattelin tehdä tyttärelle vielä valkoiset (nämä menevät siskolle) ja työkaverille yllätyksenä hakuharkkoihin.


Aurinkoista on ollut, jopa niin, että kesäksi ulos viety ja sittemmin sisääntuotu maljaköynnös innostui kukkimaan.


Siinä on muuten kirvoja. Ja se tahmaa. Pitikö se tuoda tänne meidän viidakkoon? Tää on kissojen paikka. Ei onnistu hortonomihommat tuollaisen kanssa.



Kissoilla on ollut lokoisaa auringossa. Kyllä ne osaavat aurinkonsa löytää.

Ihana kanelileijona.


Ja nämä kamut. (meillä on näköjään aika pölyistä...)


Tällä kamulla on pian synttärit. Kolme vuotta täyttää hän.

Ennen niitä kemuja juhlitaan kuitenkin tänään eläintenpäivää! Hyvää eläintenpäivää kaikille, karvaisille ja karvattomille!

9 kommenttia:

  1. Kyllä tosiaan löytävät aurinkonsa! Meilläkin on löytäneet. Ja parvekkeellakin ovat olleet, vaikka ihmisen mielestä vähän viileää on. Leo Leijonakuningas on aivan kultainen auringonvalossa. Ja pitäähän sitä Leijonalla ja itämaisilla kavereillansa viidakko olla! 😸

    Tuollaisesta lipastosta minäkin olen haaveillut, mutta onneksi sille ei ole ollut tähän mennessä paikkaa. Siinä on niin paljon laatikoita, että mahtaisi kerätä armottomasti tavaraa sisällensä. On vähän hamsterin vikaa...

    Hauska huivi! Tuollainen retro. Varmasti sen alle mahtuu Karrkkikin kaveriksi talven kylmillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ajattelin, ettei lipasto mahtuisi, mutta kun vähän järjesteltiin... Ihanasti laatikoita, jotka taitavat olla jo täynnä 😜.

      Karrkki ja tarvittaessa kaikki karvakamut mahtuvat kyllä huivin alle ja syliin. 😻

      Poista
  2. Toivottavasti ympyrätakki onnistuu, siinä on huisin hienot värit! Ja ellei onnistu, niin Karkki tai joku muuhan sen saa... :))
    Auringossaköllöttely on kivaa. Me ollaan kokeiltu sitä kans. Myös me ihmiset.
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoin pelkään takin puolesta, mutta ainahan on purkoosi. Tuota lankaa ostin aika paljon, suunnittelin jo silloin villatakkia.

      Aurinkoista sunnuntaita! Huomenna, jos ilma suo, lähdetään karpaloon tai suppikseen!

      Poista
  3. Sulla on aina kauniin värisiä neuleita! Ja kissoja, tietty ;-)!
    Aivan ihana huivi, nyt iski tekovimma. Katsoin tuota neuleohjetta, että jos se on sanallisesti englanniksi, saiskohan siitä tolkkua? En aktiivisesti käytä tuon alan sanastoa, niin pitäis ensin kääntää huolellisesti. Onko siinä yhtään piirrosta mukana vai pelkkä teksti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on helppo mutta englanniksi. Siinä ei ole kuin ainaoikeaa - ainoa ongelma voi olla lyhennetyt kerrokset, mutta kun sen ymmärtää, sitten vaan neulotaan. 😺

      Sulla on varmaan mun s-postiosoite kommenteissasi. Jos haluat, voit ottaa yhteyttä niin yritän selvittää tuon huivin neulomisen. Se ei ole hankala juttu. 😊

      Poista
    2. On ollut vähän hulinaviikot, anteeksi, niin en ehtinyt kommentoimaan! Kiitos, tutkailen tuon ohjeen ja laitan sitten tarvittaessa sulle kysymyksiä. Ihastuin tähän malliin, tämä olisi myös tosi kiva joululahjaidea!

      Poista
  4. Ihana muhkea Leo, komeasti turkki kiiltelee auringossa :)

    VastaaPoista