sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulua kohti

Joulu se taas tulla jollottaa! Ehkä saamme tänä jouluna aikaan myös joulukortin, katsotaan - suunnitteilla on, mutta valoa on niin vähän aikaa päivästä.

Joulupukinjuttuja on taas tehty: neulottu ja virkattu, huovutettukin. Hirveästi en ole saanut aikaan, kiitos työn, koirien ja kissojen. Välillä elämä täyttyy kaikenlaisista asioista.

Tossuista taitaa tulla ihan perinne. Mummo on pitänyt viimevuotiset niin puhki, että pakkohan oli tehdä uudet.


Malli on niin yksinkertainen, mutta lämpimät näistä tuli. Nyt voi mummo laittaa entiset jo pois, sillä niistä ei todellakaan ole paljon mitään enää jäljellä. On siis ollut hyödyllinen lahja.

Lisää jalka-asiaa: sukkia.

Pienelle, pienelle tytölle kirjosukat.


Tähti on perinteinen, muutoin neuloin, mitä mieleen tuli. Näissä sukissa erikoista oli se, että värjätty lanka sattui lähes täsmälleen samaan kohtaan aloittaessani toista: kuvioissa ei siis ole vaihdettu lankaa, vaan langassa oli nuo värit.


Nämä ovat kohta valmiit. Nuorelle miehelle yksinkertaista ja lämmintä. Löysin varastostani tosi vanhaa Nalle-lankaa, joka on paljon kestävämpää kuin nykyiset laadut. Toivottavasti ruskea vain riittää molempiin, hm.

Jostain syystä halusin käyttää kaapissa lojuvia valkoisia, ja aloitin virkata peittoa. Ei ne valkoiset riittäneetkään, tietenkään.


Sitten mukaan toista valkoista, ja vielä kolmattakin. Yksinkertainen on, mutta taatusti lämmin viltti, jonka päälle vaikka kissat saavat asettua.

Tästä hypätään sujuvasti, heh, kissojen jalka-asioihin.
En varmaan koskaan ole kuvannut Jaakon tassuja? Olenko? Nämä kuvat ovat ihan sinun iloksesi, Henna. :)


Jaakolla on kaksiväriset anturat. Tässä on takajalka (toisessa takajalassa anturat ovat ihan vaaleanpunaiset).


Tässä on toinen etutassu, sekin on kaksivärinen.

Näin ne nukkuivat, kun otin kameran esille.


Jaakkoa vähän häiritsi tuijotteluni, mutta pian sekin sulki silmänsä.
Uuni ei ole ollut lämpimänä, joten ne valtasivat nojatuolin.

Otin vielä yksityiskuvatkin.
Onnelliset kisekset. Minun puolestani ne voisivat aina nukkua nojatuolissa, niin yltäisin paremmin niitä katselemaan.


Seesteisistä kissoista toisenlaisiin koiriin:

Kohti joulua, kohti joulua!
Jollottaa, jollottaa...

7 kommenttia:

 1. Ihanan unisia kissoja ja reippaita koiria! Rentouttavaa ja nautinnollista joulun aikaa koko laumalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, teille myös toivon samaa! Joulua kohti!

   Poista
 2. Oi! Minulle tassujen kuvia �� Kiitos❣️ Jaakon tassut on niin pienet ja sirot, ihan erilaiset kuin ocien vankat ja suuret tassut! Kaksivärisetkin, ja se hienonhieno sininen samettiturkki! Ovat kyllä aivan tavattoman hurmaavat �� �� ��

  Olet sinä muuten kuvannut Jaakonkin tassuja ainakin kerran ennen. Joskus teit sellaisen sarjan, jossa kunkin kollin kynnet leikattiin (silloin taisi olla Kapsu vielä). Samalla vähän haristeltiin ja tarkasteltiin takavarpaita myös ��

  Vaan jos on kissanvarpaat ihastuttava asia, niin tärkeää on omienkin varpaiden pysyminen lämpimänä! Kyllä ei onnistu kylmin jaloin mikään! Se koskee pikkutyttöjä siinä kuin vanhempia ihmisiä ja nuoria miehiäkin.

  Kyllä saisi joulupukki tuoda teille kasapäin terveyttä ja onnea, kun olette olleet niin kilttejä koko vuoden! �� Oikein hyvää joulun odotusta, olkaahan tarkkoina jos vaikka tonttuja näkyisi. Tuollaisessa lumisessa metsässä niitä voi olla, pitäkää Sina ja Lumokin varanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vähän epäilinkin, että Kapen pisamaiset tassut tuli kuvattua - varmaan Jaakonkin. Tätä se ikä teettää...mutta kaikki tassut ovat kyllä upeita. Niitä on ihana silitellä, koiralla pitää muistaa oikeaan suuntaan, Karrkin tassuihin voi työntää sormen ja se haristaa. Jaakon tassuja ihastelin pitkään, sillä kun on ihan vaaleanpunaiset vauvan anturat.

   Ei me ehkä ihan kilttejä ole oltu, mutta parhaamme on yritetty, vaikka aina ei ole onnistuttukaan. Tonttuja? Niitä on tässä talossa aika monta (hihi)...
   Oikeasti me uskotaan tonttuihin ja ollaan kissoiksi, koiriksi ja yritetään olla ihmisiksikin.

   Poista
 3. Kiitos! 💗 ihanaa joulua myös sinulle!

  VastaaPoista