lauantai 28. heinäkuuta 2012

Ystävälle

Tästä se lähti. Saila punnitsee pientä, kun olimme katsomassa Harua ja Namia ja liutaa ocipentuja. Voi. miten pieni se oli! Ja kuitenkin jo niin Haru. Tästä lähti Harun ja minun suhteeni.Vuodatuksessa tämä kuva jäi puuttumaan. Ei, ei se suhde tähän kuvaan loppunut, sillä suhteethan eivät lopu. Mutta yksi vaihe loppui, kun hautasimme Harun pienen kuusennäreen alle muiden poikien viereen. Ja kontioinen, lempilelu, pääsi mukaan matkalle sinne. Rasiassa on Harun tuhkat. Se oli pieni rasia, mutta yllättävän painava kuitenkin.

Halusin tehdä Sailalle pienen muiston, ja heti ajatuksen saatuani tiesin, mikä se on: Haruha-huivi. Jostain syystä muisti teki kuitenkin nimen suhteen tepposet, ja kutsuin huivia aina Haruni-nimellä. No, ymmärrettävää varmasti.


Lanka on Fame Trendiä ja puikkokoko 3,5, muistaakseni. Saila toivoi jotain vihreää, ja tässä sitä on, vaikka muutkin elämän värit ovat mukana.


Saila ei ole tätä vielä saanut (toivottavasti hänellä on kiireitä, ettei hän ehdi koneelle...:)

Mökillä innostuin tekemään ekopuuvillasta pientä ja hyödyllistä, rätei ja lumpui.

Ensiksi kokeilin tassuohjetta.


Kyllä siinä tässu. Se on siinä mielessä hassu tassuohje, että nyt näkyvä puoli on nurjapuoli. Siis nurjalla tehtiinkin oikeita silmukoita ja kuvio muodostuu oikeanpuolen oikeista silmukoista. Näppärää.

Muitakin on tehty, mutta niistä ehkä myöhemmin. Tiskirätteinteko on sellaista mökkipuuhaa. Langat ovat joskus mitä ovat ja kuviotkin, hm. Kaikki loppulanka hyödynnetään, jos se soveltuu räteihin.

Se on sitten heinäkuun viimeinen viikonloppu. Kesän loppu? Tuskin. Ilma on vihdoin lämmennyt ja tekipä Jaakko mitä tahansa (ei ollut meidän Jaakko), uimaan pääsee vielä pitkälle syksyyn.

Mä vaan makoilen sohvalla, mää mitään kivistä tiedä...

9 kommenttia:

 1. Voi, miten pieni ja suloinen Haru. Surullinen juttu.

  Saila saa kyllä hienon huivin, kauniit värit siinä.

  Kahta punaista tekemääsi rättiä... ah, ei niitä voi sanoa rätiksi. Kaksi tekemääsi pyyhintä on käytössä, tuon väristä pihtaan vielä. Pöydän ja naaman pyykiminä mitä mainioimmat, kummallekin omansa erikseen. Kauniitkin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttöön vaan ja vihjaus, jos alkaa rätit loppua :)

   Haru on niin ihtensä oloinen jo noin pienenä. Suloinen.

   Poista
 2. Henna, Friede ja Figo28. heinäkuuta 2012 klo 14.36

  Voi pikkukissa! Miten niillä onkin niin valtavat korvat ja tassut! Mahtaa olla hommansa punnita tuollaisia, vaikka ihmeen hyvin se Haru tuossa puntarilla pysyikin.

  Kaunis on huivi! Talvella varmasti hyvä ja lämmin. Nyt ei huiveja tarvitse, tosiaan lämpeni se ilma yhtäkkiä! Uimassa ei ole kyllä käyty tänä kesänä. Liekö käydäänkään. Teidän Jaakko ei kyllä näytä kivenheittäjältä lainkaan, vaikka tassu pystyssä onkin ;)

  VastaaPoista
 3. Varmaan mieluinen huivilahja! Rakkaat eläimet eivät unohdu koskaan!

  VastaaPoista
 4. Oih, siis nyt vasta luin tämän ja eilen tuli huivipaketti :D Kiire tosiaan ja ukonilma rajoittanut koneella käyntiä, mutta tällä kertaa taisi kone huijata (ja blogisi osoitteen vaihtuminen!) kun sivusi on selaimessa (safari) suosikkinäkymässä ja sen pitäisi ilmoittaa aina tähdellä kun jotain uutta ilmaantuu, mutta nytpä ei ilmoittanutkaan, vaikka osoitteen selaimeen päivitinkin jo - taisi olla juonessa mukana ;) Nyt tulin ihan vain varulta vilkaisemaan malttamattomana onko mitään uutta teiltäpäin... En ehtinyt edellisellä käynnillä kommentoida Karrkki-kuviakaan; oikein hienot poseeraukset! Poika on niin "aikuistunut", vaikka poseerata se on kyllä osannut vissiin neliviikkoisesta 8)

  Ja voi mikä video pikku-Harusta <3 Harun matka oli ihan liian lyhyt, toivon hurjasti, että Karkilla se olisi piiitkä.... ikävä meinaa toisinaan olla Karrkkia.. siskoneljäviidennestä muistuttaa sitä välillä jossain piirteessä, ehti kai Karrkki opettaa sille juttuja.
  Huivi on kaunis ja ihanan kevyt, hieno muisto <3 Tulee varmasti käyttöön kun viilenee! Tiskirättejä en taida raaskia käyttää... jospa kehystäisin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sittenhän se meni juuri niin kuin ajattelinkin:) Ole hyvä vain ja kiva, että pidät huivista! Tiskirätit vaan käyttöön, uusia rätei saadaan kyllä, ne ovat mukavia välipaloja silloin, kun ei jaksa ajatella muuta.

   Tervetuloa katsomaan Karrkkia, kun liikut täälläpäin!

   Poista
 5. Hei vaan!!! Minäkin perustin uuden blogin Bloggeriin, viisi vuotta tuli oltua vuotiksessa ja tuohon viimeisempään sössimiseen katkes kamelin selkä.

  Tuo tassurätti on aivan IIIHANA!! Pystyisköhän sitä tekemään suuremmassa mittakaavassa? Olis aika kähee tyynynä!!!

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi ja suloinen tassu-rätti :)

  VastaaPoista