sunnuntai 18. elokuuta 2013

Se on sitten alkusyksy

Silloin alkaa minulle syksy, kun hirvikärpäsiä saa etsiä päästään mehtäretken jälkeen. Tänään sai. Ja löytyikin. Voi kurjuus! Voi inhojen inho!

Pitää varmaan ruveta miettimään uutta blogin nimeä: ei neuleita tässäkään postauksessa. Aikomuksia, toiveita ja tavoitteita kyllä on, mutta käytännössä vielä menee aikaa.


Haukotus! Kesä menee hyvällä vauhdilla päätökseensä!

Sinan kanssa olemme olleet parissa näyttelyssä, mutta ilman suurempaa sukseeta. Sina on saanut EH:ta: milloin koko (46 senttiä, narttujen ylärajoilla), milloin kulmaukset, milloin ei mitään, mihin tarttua. Viimeksi kuitenkin mainittiin, että erittäin lupaava nuori narttu. Tarvitsee aikaa. Sinan kehittymiseen on varmasti vaikuttanut myös pitkä saikkuni, kun mehtäjuoksut ja muut eivät ole olleet mahdollisia. Mutta kyllä mie noita arvosteluja ihmettelen. Siis kun ovat ristiriitaisia. Ja välillä ihan outoja (pitkä kuono? lyhyt selkä?). Toisaalta olen ihan noviisi koiramaailmassa, lagottomaailmassa ja koiranäyttelymaailmassa.

Kesän alussa Sina oli tällaisessa turkissa. Parka. Pallopää.


Turkki sillä on hyvä. Kiharat ovat suureksi osaksi sellaista ns. sormikiharaa, isoa.


Aika pieni koira siellä turkin alla kuitenkin piilee. Muutama viikko sitten otin sakset käteeni ja eiku hommiin. Ainakin viikon hommiin. Ja taas sakset käteen. Ja karsta. Ja sakset. Amatööri asialla.


Eihän minä ensikertalainen sitä saksilla ihan alas saanut, mutta lyhyemmäksi kuitenkin.

Sinalla ehti olla eka juoksukin, ja sen myötä se on selvästi rauhoittunut. Enää ei tarvitse liiemmälti vahtia, miten se kissojen kanssa seurustelee. Jätä-käskykin menee jo perille. Kissat ovat varmasti olleet vähän paitsiossa, mutta nyt nekin saavat taas ansaitsemaansa huomiota.

Karrkki on mun.


Juu juu, Karrkki on sun paras kaveri.

Valitan kuvien huonoa laatua. Oletteko huomanneet älykännyköiden myötä, että kamera unohtuu yhä useammin matkasta pois? Kuvat otetaan kännykällä. (Kissoja on muuten vaikea kuvata kännykällä.) Netissä ollaan kännykällä. Sähköposti, face, sää, Wilmat sun muut - kännykällä. Nopeasti ja usein. Monet blogit jää katsomatta ja kommentoimatta. Pitää varmaan palata vanhaan (tässäkin asiassa).

Piti tehdä viiksipostaus, mutta sitä varten pitää kyllä ladata kunnon kameran akku.


Nyt ei kyllä video toimi odotetusti...

13 kommenttia:

 1. Voihan, syksy siis täällä rannikollakin kun sienireissulla vastaan tuli hirvikärpäsiä! Hauska nähdä koirankin kuulumisia, pian mekin saadaan lagotto sukuun joten ehkä mekin sitten joskus kerrotaan lagotto kuulumisia kun kissat ovat päässeet sen kanssa "sukuloimaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiva! Siis ei hirvikärpäset vaan sukuloiva lagotto. Vaan voipi olla ihmeissään, jos ei aiemmin ole kissoja tavannut. Että mitä nuo ovat. Outo kieli, outo tuoksu, ja hirvittävän nopeita! :)

   Poista
  2. Konsta ainakin hirrrrveen nopee kun hirveen nopeasti juoksee koiraa karkuun ja kuinkas siinä käykään, saa haukkuvan koiran peräänsä. Konsta kun pelkää kovia ääniä niin yhtälö on satavarma, PIILOON! Mutta ajan kanssa voisi vaikkapa vähän leikkiä... Isoa berniä ei tarvinut pelätä kun se ei lähtenyt perään, oli vaan, Konstasta oli kiva sitä yrittää pomottaa. Elli sen sijaan sanoo, että pah, pysys uusi tulokas etäällä ja hyvin on koirat yleensä totelleet.

   Poista
  3. Niin, ei koira oikein voi vastustaa juoksevaa kissaa. Parhaiten meillä menee, kun kissat suhahtavat mielipiteensä. Koira väistyy. Karrkki kyllä haluaa provosoida ihan tarkoituksella :) Ilmeisesti se haluaa juosta. Mutta ei Sinakaan aina kissojen juoksukisoihin lähde mukaan. Joskus vain katselee, joskus järisyttää kisoja osallistumalla ...

   Poista
 2. Kaikenlaista teilläkin on ollut. Pääosin hyviä asioita, mutta hirvikärpäset on kyllä vihon viimeisiä! Yäk! Kävelee ja kävelee, päätä alkaa kutittaa jo sanan kuullessaan... Rumiakin ovat!

  Sina ja kollit taas ovat kauniita ja komeita! Ihan tuomareista riippumatta! Sinalla on kyllä vinkeä lepoasento ja Karrkin kanssa makoillessaan pää näyttää aika suurelta ;) Viiksikuvia kyllä odotetaan. Teillä onkin viiksien kuvaamista, vaikka Sinalla ne ei taida paljon näkyä. Monelaisia viiksityylejä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan Sinalla suuri pää, juu, ja on sillä viiksetkin: tuntuu sellaiset jäykät jouhet kuonossa ja kuonon alla. Mies jo yritti repiä niitä pois, kun luuli roskiksi...;)

   Sina puhdisti Karrkin pään, ennen kuin asettui itse viereen. Kissa se(kin) on.

   Poista
  2. Ai Sinakin puhdistaa kaverin pään! Tekeeköhän kaikki koirat niin? Hyvien tapojen mukaista tietysti tulla varovasti viereen.

   Mutta viiksiä ei pidä nyppiä, ne on tarpeelliset ;)

   Poista
  3. Karrkin pään ja takapuolen, Leon korvat... Toisinpäin ei ole toiminut ;)

   Poista
 3. Tuomareilla on jokaisella oma makunsa. Jokaisesta rodusta on tietty olemassa määritelmä ja ihanteensa rakenteen ym. puolesta, mutta se antaa aika paljon liikkumavaraa. Yksi tuomari tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Ihmisiä nekin vain on omien mieltymystensä kanssa :)

  Toiset koirat kehittyvät hitaammin rakenteensa puolesta, joten keskenkasvuisen saamat arvostelut eivät välttämättä kerro sen kummempaa. Ajan kanssa ja useammissa näyttelyissä (eri tuomareilla) käyminen kertoo sitten enempi.

  Oonpa kuullu sellaisestakin, että yksi junnuikäinen koira oli saanut yhdestä näyttelystä H:n arvosanaksi ja viikkoa myöhemmin toisesta näyttelystä ERI:n :D

  Onneksi täällä pohjoisessa on se hyvä puoli, että hirvikärpäsistä ei kauheasti ole haittaa, eikä punkeistakaan. Jotain jossain, mutta ainakin tähän asti kovin vähän.

  Täällä on nykyään koiranpentu, joten siksikin blogini on täysin pölyttymässä. Pitäs tehdä asialle jotain...tai sitten annan olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Pentu vie aikaa, juu, mutta äkkiä ne ovat isoja. Tai sitten tässä iässä tuntuu, että vuodet vierähtävät hurrrjaa vauhtia.

   Katsellaan nyt ihan rauhassa, miten Sina kehittyy. Eikä haittaa, jos on sitten EH - loisto koira se on, juuri sopiva meille. Se on oikeasti rauhallinen, oppivainen, lojaali ja aika fiksu. Kohta jatketaan taas agilityä, mutta paljolti ihan koiran ilon ja tän taluttimen tyhmemmän pään sivistämiseksi. Se on hyvää seuraa metässä, se into on ihan liikuttavaa!

   Näyttelyissä näkee kyllä kaikenlaista. Muotovalio oli H, toinen on ollut EH:stä VSP:hen. Yleensä huippukoirat ovat ERI, mutta ei välttämättä. En ole kasvattaja enkä ota niin vakavasti. Jos joskus joku asiantuntija näkisi, että Sina toisi monimuotoisuutta tms. rotuun (Luonne on kyllä ihan turmeltumaton), niin yhden pentueen voisi joskus teettää. Mutta kamu Sina on, ulkoilukaveri. Meijän kikkarakarva.

   Sinulla on kyllä niin upeita neuleita, että älä ihan kuitenkaan blogiasi lopeta! :)

   Poista
 4. Iiihania kisuja siellä, ja kivan oloinen blogi :)
  Täällä simskutytöt lähettää terkkuja teidän mirnuille ja painavat tassulla "liity tähän sivustoon" -nappulaa :P

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Kävin kurkkaamassa ja ai! kun oli kauniita simskutyttöjä! Upeita <3

  Olen vähän harventanut päivityksiä, mutta ehkä tässä syksyn tullen... :)

  VastaaPoista