sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Sydämellistä uutta vuotta 2014!

Uusi vuosi, uudet kujeet. Ja selvittiin paukuttelustakin, jotenkuten.


Kissoja ei olisi voinut vähemmän kiinnostaa, mutta koiralle teki tiukkaa. Paukkeen alettua se se parkkeerasi viereeni sohvalle. Nostin viltin se päälle, ja se riitti hetkeksi. Sitten kyllä piti juosta vaatekomeroon, josta löytyi kuin löytyikin hyvä ja turvallinen paikka. Herkut maistuivat, joten ihan paniikista ei ollut kyse. Jotenkin oli helpompaa kuin viime vuonna. Eikä seuraavana päivänä pelätty, että tähdet tippuvat niskaan.

Sukkia on taas neulottu paremman puutteessa. Sain lahjaksi kerän Novitan Polkkaa, ja päätin kokeilla juuri oppimaani kantapäätä omiin sukkiini. Tällä kertaa sain itselleni sopivat sukat. Nämä ovat kasialoituksella kärjestä kohti kinttua, kantapää tehtiin viimeiseksi.


Joustinta on vain vähän varrensuussa, muuten mukavaa tasaista ja farkun lahkeet sopivat hyvin sisään. Juu, minä en ole koskaan välittänyt tasata kuviolankoja. Toinen lanka lähti kerän sisältä ja toinen ulkoa, pitkällä pyöröllä vaan mukavasti menoksi. Nyt katsottuna tuo valkea kärki kuitenkin näyttää typerältä. Ihan mikä muu väri olisi ollut hyvä, mutta tuo valkoinen. Höh.

Mutta lanka on kyllä mielestäni liian paksua. Pakkassukkina ja saapassukkina ok, mutta jotenkin...

Sina Sinuliinikin kävi näyttelyssä ja oli tällä kertaa tuomarin mielestä erittäin edustava. ERI, NUO2 ja SA. Kyllähän me tiedetään, että se on loistova koira ja jaja... mutta ilmeisesti ikä ja kasvaminen tekee tehtävänsä. Se on jotenkin tasapainoisemman näköinen eikä takapuolikaan enää keiku toisessa ulottuvuudessa. Tuomari tykkäsi rungosta, päästä ja turkista, ja kulmauksetkin olivat riittäviä. Vähän on kapea takaa, sitä se on. Sina on siirtynyt aika lailla barfiin, ja luulen, että löysät lähtivät osittain myös ruokavalion myötä pois.

Mutta niitä sydämiä. Napit puuttuu. -blogista tämän näin. Iski heti. Pipoja taitaa olla jo ihan tarpeeksi, mutta niin mukavalta tuntui neuloa tuollaista pientä.

Tummassa pohjalankana on alpakkaa ja vaaleassa Novitaa ja jotain nimetöntä villaa, kaksinkertaisena siis. Sydämet ovat jämälankoja - itse asiassa pohjalangatkin ovat.


Ohjeen mukaan olisi pitänyt luoda 100 silmukkaa, mutta alpakalle se oli liian vähän. Yksi mallikerta on 10 silmukkaa, joten tummaan loin 110 silmukkaa. Siitä tuli vähän tiukkis. Vaalean tein ohjeen mukaan, ja siinä onkin jo vähän sitten väljyyttä.


Grumpy cat?


Ehkä tuo vaalea on enemmän sun värejäsi, Leo.


No ei sittenkään.
Anna nyt Karrkinkin kokeilla! Ei, on se Karrkille liian iso.


Hipsterikissa.

Kissaparat, neulojan huushollissa.

Täällä sitä pakkaspäivinä lökötellään, vanhalla lampaantaljalla uunin edessä.


Rauhallista vuotta, ystävät.

 

9 kommenttia:

 1. Rauhallista uutta vuotta teillekin!

  Hyvä että vuoden vaihde meni Sinallakin entistä helpommin! Kurjaahan se pelkääminen aina on, mutta ei sentään enää seuraavana päivänä ahdistanut. Ja sentään kollit eivät välittäneet, neljä hysteerikkoa samassa huushollissa olisi jo liikaa! Komeat kollit ♥

  Sinalle onnea näyttelymenestyksestä! Kyllä se ikä ja kasvaminen tekee tehtävänsä! Hieno koira, mutta se tiedettiin tuomarilta kysymättäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mutta oikeasti nämä näyttelyt... Jännittäviä, mutta kun ei kuitenkaan ole oikeita tavoitteita. Mukavinta on tavata koiria ja omistajia, vähän niin kuin kissojenkin kanssa. Mutta kyllähän se mukavalta tuntuu 😀

   Koirien ja kissojen kanssa parasta on arki, eikö niin! 🐾🐾

   Poista
  2. Ehdottomasti on! Sohvachamppiooni on kaikista arvonimistä ja titteleistä korkein! ;)

   Poista
 2. Mä tein myös tuosta Polkka-langasta sukat isälle joululahjaksi. Samalla tavalla tuli toiseen sukkaan kärki valkoiseksi ja toiseen ei, kun en minäkään viittiny tasailla niitä kuvioita (ajattelin, että lankaa menee sitten niin paljon hukkaan :P) No vähän aikaa häiritsi, mutta loppujen lopuksi tykkäsinkin siitä, etteivät olleet identtiset. Ja tosiaan kun ei lahjan saajaakaan haitannut yhtään, niin so what :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai se oikeasti haittaa... Ajattelin, että jos kuitenkin raidat tulevat eri järjestykseen, niin en viitsi etsiä oikeaa kohtaa.
   Tottuu tuohon ja sukat ovat lämpimät :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Onnea Sina, reipas koiruus niin uuden vuoden kuin näyttelynkin osalta! Meidänkin sukulaiskoiruli oli käynyt näyttämässä testimielessä itseään, oli mennyt mainiosti. Leo pisti vähän naurattamaan... Vähän kuin meidän Elli :) Ja ymmärrän kyllä että Karrkkikin halusi testata, kylmähän näille orienteille täällä Suomen talvessa tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea sukulaiskoirulillekin!

   Niin, miten noita neuleita nyt kuvaisi... Kauniita karvakavereita kotona ja taatusti fotogeenisempiä kuin minä!

   Poista