perjantai 27. joulukuuta 2013

Vielä on joulua jäljellä

Ei se joulu vielä mennyt.

Joulu on vähän sellainen juhla, että ensin sitä odotetaan kaivaten, sitten se tulee päälle ja oho! onkin jo välipäivät. Ja olo on turvonnut, sokerinen/suolainen/janoinen.

Piparkakkutalo on aloitettu. Kaupan taikina ei kuulemma maistu yhtä hyvälle kuin mamman itsetekemä.

Kummitustalo. Koira ei muuten ole siitä hau-haukannut palaakaan.


Kuusi on vielä pystyssä, vaikka tiettyjä varotoimia onkin pitänyt tehdä. Kuusi on kuistilla ja ovi on aika usein kiinni. Koira on nähty tähtikoriste suussa (saatiin pois) ja Karrkki käpälöimässä nauhoja.


Hups, kuinka kynttilät ovat kellahtaneet. Minun lapsuudessani kuusessa oli oikeita kynttilöitä. En kyllä muista, oliko niissä tuli vai ei.

Joulun hellyttävin lahja oli ison tyttären askartelema tonttuperhe. Seuraa paljastus: tässä ollaan me.


Mies, tytär ja minä. Ollaan ihan näköisiä :) Edessä on kissaturvallinen lahja ystävältä. Ilmeisesti pieni pitsiliina on tärkätty ja sisällä on sitten led-valokynttilä.

Se on hieno!


Hauskimpia lankajuttuja oli tietenkin jämälankasukkajoulukalenterin sukat.
Yllättäen ne olivat minulle aivan liian isot. Ja minä olen se isokoipisin naisihminen tässä perheessä. Mutta miehelle ne sopivat.


Ihan vähän naurettiin :)

Keksimme niille heti nimetkin. Toinen on Joulu tunturissa ja toinen Syksy tunturissa. Ei tarvitse varmaan esitellä. Mies kutsui spontaanisti toista Hukkuneen oksennukseksi, mutta se nimi hylättiin heti. Ehkä tuo pompulapunainen olisi voinut jäädä poiskin.

Eihän ne ihan miehiset sukat ole, mutta kuulemma oikein mukavat jalassa ja kantapää istuu hyvin. Kantapäätä vähän katselin, kun se oli minusta vähän oudonmallinen. Ja nämä Peppi-sukat ovat kyllä aika värikkäät. Mutta miehen ego on sen verran vahva, että hän ilmoitti pitävänsä sukkia. Nih. Seuraavat kun teen, niin ilmeisesti omalla käsialalla pitää tehdä 50+ silmukkamäärällä ja laskea se kantapään paikka tosi tarkkaan.Kerttu-sukat lähtevät lahjaksi. On kyllä kiva ohje! Olen vähän myöhässä näiden kanssa, mutta kaikennäköisten yhteensattumien vuoksi nämä sukat lähtevätkin postitse, enkä sitten niitä kiirehtinyt jouluksi valmiiksi. Ja oli se lomanuhakin.


Pieni videoklippi kollipoikien uusista minttuhiiristä. Taustalta kuuluu meteliä ja rapinaa, mutta varmasti tuo hulluus välittyy hyvin.
Jaa-a. Mitähän sitä nyt keksisi? Tuossa olisi tuollainen epämääräinen lankasotku... sohvan vieressä..

 

11 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus. Ihanaa Joulutunnelmaa siellä.
  Nuo raitasukat ovat huiput.
  Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää viikonloppua sinullekin ja hyviä vanhan vuoden loppupäiviä!

   Poista
 2. Teillä on selvästikin ollut oikein hyvä joulu! Koira ehkä on sitä mieltä, että piparkakkua olisi pitänyt saada ja kollit, että kuusessa olisi ollut hyviä leluja, mutta parempi noin! Ja hauskaa niillä kolleilla on näköjään ollut muutenkin!

  Tuhannet kiitokset lahjasta, se avattiin aattona ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa hyvät vain!

   Meillä oli ihan kiva joulu ja lomakin jatkuu vielä vähän. Nyt mietitään jo uuttavuotta ja sitä, miten siitä koiruli selviää :(

   Koira ei ole saanut sokeria käytännössä yhtään (pitkälti barffaa, joten se ei ole ollut kovin kiinnostunut talosta. Mutta tuo Karrrkki... Se on sellsinen vauhtikone 😻

   Poista
 3. Hienot tuli sukista :) Ja nimet osuvia!
  Meillä kans rakennettiin piparkakkutalo (tosin valmiista elementeistä..), vielä on kasassa se torppa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, miehen mielestä oikein mukavat :)
   Meillä näyttää tuon talon syönti pysähtyneen... Olisiko sittenkin vähän pölyinen ja kuivunut.. ;)

   Poista
 4. Kiva perhepotretti teillä! Kalenterisukat ovat hienot - jalka-asia (pääasia) on, että sukille löytyivät sopivat jalat, joiden omistaja vielä pitää sukista. Homma siis hoidettu kunnialla kotiin. Somat on kissat videollakin. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Homma hoidettu :) Voisi kyllä itselleenkin tuollaiset tehdä... Jalka-asia!

   Poista
 5. Hei, kiva vvideoklippi! Kissoillakin pitää olla herkut ja öh...virvokkeet :)
  Ja minä kyllä kans ehdottomasti pitäisin noita sukkia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se noin on, kohtuullisesti virvokkeita, kissoillekin. Aika villiä kyllä niiden meno välillä on ... Taitaa olla aika tehokasta! :)

   Poista