maanantai 17. joulukuuta 2012

Maatuska-lapaset ja kissalankaa

Kisan blogissa näin ne: Maatuska-lapaset. Onneksi Kisa ystävällisesti lähetti linkin ohjeeseen. Kyseessä on Nina Mannbergin ilmaisohje. Syötävän sievät lapaset! Näistä tulisi hauskoja vaikka millä yhdistelmällä!


En ole käsitellyt lapasia vielä, kyllä niistä siistimmät pitäisi tulla. Lankana on Seiskaveikkaa ja venäläistä samanvahvuista punaista villaa. Seiskaveikka on oikeasti vaaleanharmaata, vaikka ei sitä tuosta kuvasta oikein näy.

Lahjaksi menevät, vaikka voisin tehdä kyllä itsellenikin. Lapasista tuli aika lämpimät, kahdella langalla, juu. Puikot 3,5, ohje oikein luettava ja hauska neulottava.

Viikolla sain kissalankanikin valmiiksi. Otin aikana kissojen furminoitua ja kammattua karvaa talteen ja laitoin pussiin. Siellä se vähän huopui, mutta oli kuitenkin eroteltavissa. Koska meidän kissojen karva on aika lyhyttä, piti sekaan karstaan laittaa vähän lammasta. Käytin tummanharmaata lammasta, niin vähän kuin suinkin.


Tuotannollinen solmu tuolta kurkistaa!

Hankalaa oli tätä kehrätä, mutta jotain sain kuitenkin aikaiseksi. Lanka katkesi helposti, jos lepere ei ollut hyvä.


Valmiina ja pestynä lanka on kevyttä mutta aika piikkistä - kissankarvat sieltä pilkistelevät. Ehkä tuo kutittaa?


Kyllä se on myös pehmeää, mutta saapas nähdä, mitä siitä saisi aikaiseksi. Jotain kissamaista? Ihana olisi keksiä jotain pidettävää. Kovin monimutkainen ohje ei käy, sillä tämäkin lanka on todellista taidelankaa... Enpä usko, että ihan lähiaikoina kissaa kehrään, sen verran vaikeaa se oli. Karstoissa on nyt Kainuun harmasta.

Kukas se tässä? Lämpimässä liivissä ja tussukoissa?


No sehän on Sinan veli! Sinan veli saapui Italiasta ystäväni perheeseen. Mukava jälleennäkeminen! Kokoeroakin on: lagotto on Italiassa työkoira, tryffelikoira, ja veljenkin elinolosuhteet ovat olleet ehkä vähän erilaiset kuin meidän lellihauvalla. Mutta kyllä se Sinan kasvussa varmasti kiinni vielä saa.

Joulu tulee!


Karrkki ja Sina odottavat joulupukkia. Näkyisikö edes vilaus tontusta? Ovatko he olleet kilttejä?
Mistä suunnasta se joulu oikein jollottaa?

9 kommenttia:

 1. Hauskat nuo maatuskalapaset! Polkkakarkin väriset (kansainvälisyyttä!) ;) Mulla on samantyyppiset, mustavalkoiset. Niissä on kissankuvat! Viimejouluna sain joulupukilta.

  Mukava varmasti tavata "sukulaisia" kyllä se velipoika kasvussa kiinni ottaa, kunhan vauhtiin pääsee. Takki ja tossut ei kyllä varmasti huono ratkaisu olekaan...

  Paras se on Sinan ja Karrkin tiirata useampaan suuntaan, jää pian tontut näkemättä ;)

  VastaaPoista
 2. Kissalapaset ovatkin hauskat! Olen välillä etsiskellyt kivaa ohjetta, mutta vielä ei ole tullut vastaan. Lankajuoksujen pitäisi olla lyhyitä - tuosta saisi hyvän aihion.

  Tonttuja kuulemma jo liikkuu kovastikin..:)

  VastaaPoista
 3. Hei!Onnellinen se, joka lapaset saa!!! Itsetehdyt jutut ne sisältää myös sen rakkauden ;).
  Ja että kissalanka valmis!! Oijoi, sitä ei joka huushollissa olekaan! Meillä tulis varmaan kans erikoista lankaa, maine coonin puolipitkä turkki on kuin silkkiä :) Hyvää joulua teille!
  toivottavat
  Blackie, daaminsa, BigD ja Helena

  VastaaPoista
 4. Ne saa eräs, joka ei toivottavasti käy täällä:)

  Vähän manasin, että ei enää kissaa, mutta juu... Saatan kääntyä joskus puoleesi. Maine coonin turkki on kyllä vähän eri asia kuin simskun, hyvä pituus ja laatu. Ideaa siinä kyllä on!

  VastaaPoista
 5. Anna, Latte, Kata ja Rilla23. joulukuuta 2012 klo 20.06

  Vau, kissalanka on ihan mieletöntä! Varmaan moni täällä odottaa innolla, mitä niistä aikanan syntyy :)

  VastaaPoista
 6. This article is interesting and useful. Thank you for sharing. And let me share an article about health that God willing will be very useful. Thank you :)

  Cara Menyembuhkan DBD

  VastaaPoista