tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kuu näkee unta

Minä tulen vähän jälkijunassa, mutta puikoilla on kuitenkin ollut ihana Kuun uni -huivi. Se on Villaviidakko-blogin ohje.


Huivi on sirpin mallinen, lyhennettyjä kerroksia sisältävä ja mallineuleeltaan mukavan helppo. Minulla on lankana vironvillaa: ostin aikoinani kassillisen sinimustia pampuloita tarkoituksenani tehdä niistä villatakki. No, villatakkia en vielä ole tehnyt ja uskalsin riskeerata ottamalla kassista yhden kerän.


Yksinkertaista pitsineuletta ja ainaoikeaa.


Minun makuuni huivi oli liian pieni. Kyllä se takin päällä ja kaulaan kietaistuna on ihan tarpeeksi iso ja muhkea, mutta usein teen todella isoja huiveja - sellaisia, jotka roikkuvat takapuolen alla, muutama taitaa roikkua ihan polvitaipeissakin. Tästä huivista en osaa sanoa, jääkö se vai lähteekö. Huivihylly näytti vähän täydeltä.

Kyllä tuosta langasta voisi villatakkiakin kokeilla...

Tässä välissä on valmistunut pari muutakin huivia. Toisen, työkaverille lahjaksi tehdyn, unohdin ihan kokonaan kuvata. (!) Toinen on vielä pingottamatta, mutta tässä on siitä esimakua.

JakkoVakko ja villan tuoksu.


Sain huivin valmiiksi, ja samalla Jaakko hyppäsi syliin. Se halusi selvästi kietoutua huiviini. Minulla on kohta bää bään tuoksuinen kissa!

Meillä on ollut synttäritkin tässä välissä. Sinuli täytti kaksi vuotta toukokuussa. Jo kaksi vuotta!


Harmaakuonoinen nuori tyttö. Eipä tästä väristä uskoisi, että koiruli oli ihan ruskea pentuna. Pienenpieni peukalonmittainen valkoinen täplä oli rinnassa...


Agilityä harrastamme yhä, mutta taidamme hiljalleen lopetella. Sina ei ole mikään hyppääjä, ja kokonsa puolesta se kuuluisi makseihin. Sanotaanko, että olemme saaneet harkoista sen, mitä haettiinkin: yhteisymmärrystä, keskenäistä luottamusta ja hauskuutta. Sina osaa kaikki esteet ja yleensä tekee, mitä pyydän. Meillä ei vain ole oikein vauhtia (mamman vika), joku (taas se sama mamma) sekoilee radassa ja ohjauksessa ja sitten tosiaankin maksien esteet ovat liian korkeat (molemmille varmaankin). Ensi viikolla kokeilemme tokoa ja pekoa.

Ja meidän Isomme sairastaa.


Voi ei. Muutama viikko sitten huomasin Leon suuhun kurkatessani, että toisesta yläkulmurista puuttui pala. Miten? Missä? Koska syöminen ja oleminen on ollut entisenlaista, en tosiaan osaa sanoa, mitä ja milloin on tapahtunut. Kävimme kuitenkin paikallisen eläinlääkärin juttusilla ja hän passitti meidät Ouluun asiantuntijoille. Voipi olla, että kulmuri joudutaan leikkaamaan kokonaan pois.

Huoh.

Karrkki näyttää, miten väsynyt Leo pian on. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

 

9 kommenttia:

 1. Ihana Jaakko huivissa 😻 Ja Jaakon tassu, joka näyttää pumpulipallolta 💗

  Tsemppiä Leolle ja ihmisille hammaslääkäriin! Aikansa se väsyttää kovasti. Toivottavasti ei ole kovin iso vaiva ja kaikki menee hyvin! Eikä pidä poistaa koko hammasta!

  Onnea myös Sinalle! Ajatella että se on jo kaksi, vastahan se teille tuli ja nyt se on jo iso tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, taas jäi sanomatta. Hauska kuu ja tähti ekassa kuvassa!

   Poista
  2. Kiitos, nyt tarvitaan onnea. Leo ei vieläkään oireile mitenkään, mutta ajan kanssa voi kuulemma tulla juuripaise - jos hammas on vioittunut liikaa. Onneksi se ei kuitenkaan juuri nyt ole kipeä.

   Poista
 2. Tulipa Kuun unesta jänskän näköinen liukuvärjätyllä vironvillalla - aivan erilainen kuin yksivärisenä. Kyllä kelpaa nyt Kuun uneksia!

  Sinalle onnittelut! Joko aikuisuus alkaa kolkutella Sinaa?

  Ja Jaakko Bää on yhtä komea ja hurmaava kuin ennenkin. <3 Bään tuoksu on kissoista jostain syystä erittäin mieluinen, lähes samaa luokkaa kuin kissanmittu.

  Onnea matkaan Leolle, ikävä kun hammas on vioittunut. Toivottavasti hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin ja tuottavat helpotusta.

  Karkille rapsuja! Täällä käytiin jo hakemassa itämaisten kissojen kuumetta urakalla, mutta jostain syystä muu perhe ei oikein lämmennyt ajatukselle. Ihmettelen suuresti miksi?! Täytynee aloittaa perheen käännytys -operaatio vähitellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Sina on rauhoittunut. Nykyään yhteiselämä on stressitöntä, kaikille.

   Katselin pari päivää sitten tietyn Sateen kuvia ja mietin... Pitäiskö teijän ottaa tuo Karrkki vähäksi aikaa lainaan? 😜 Tosin sen jälkeen voisi ollavieläkin vaikeampaa perustella perheelle...😄

   Poista
 3. Voihan jättiläistä, toivottavasti operaatio sujuu mallikkaasti. Ilmeisesti hammas kannattaa poistaa kokonaan? Näin oli käynyt Maunon ja Epun blogin Maunollekin, siellä toipuminen on hyvässä käynnissä.

  Koiruuskin on päässyt jo huomaamatta kasvamaan aikuisiin mittoihin, hieno haukku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopullinen vastaus hampaan kohtalosta tiedetään perjantaina, kun kuvat on otettu. Täytyypä vierailla ko. blogissa katsomassa, miten siellä on sujunut.

   Aikuista väkeä meillä täällä kohta kaikki ;)

   Poista
 4. Upeita kuvia ja ihanainen huivi.
  Ihanaa Keskikesän Juhlaa Sinulle.

  VastaaPoista