torstai 10. heinäkuuta 2014

Pupsi-laukkunen

Kun on kesä, aurinko paistaa ja vihdoinkin pääsee ulos vähän vähemmillä vaatteilla. Otat koiran mukaan, siis mukaan kakkapussit, kännykkä, koiralle ehkä nameja. Mihin ne laitat? Onko taskuja? No ei ole. Ei ainakaan tarpeeksi isoja. Tämänikäinen täti ei kännykkäänsä rintsikoihin tunge (sinne pitäisi varmaan laittaa muukin omaisuus...) eikä isot laukut ole mukavia lenkillä.

Sitten kun on vielä tilannut kaverin kanssa netistä sellaisia, sellaisia... mitähän ne nyt onkaan? Sellaisia, joita oli ennen avainkukkarossa. Klik klak.

Pieni olkalaukku on tarpeen. Sellainen, joka laitetaan yli olan ja on kevyt metsäpolullakin.Pupsi on laukun nimi, koska tämän koristenappi on kuulemma nimeltään Pupsi.

Ja ne klipsit ovat tällaisia:


Tilasin niitä kahta kokoa. Isompi sopii vaikkapa silmälasikotelolle, mutta tuosta pienemmästä en vielä tiedä. Pupsikin on laukussa jo kiinni. Mutta mitä nämä kliklakit oikein ovat nimeltään?

Halusin tehdä laukun langasta, mutta neulottu olisi vaatinut vuorin. Muistin, että koukkuamalla tulee aika mukavaa ja jämäkkää pintaa.Koukkuaminen on hauskaa, aika nopeaakin, mutta vähän tarvitsevat kyllä sormet aikaa, jotta ne tottuvat uudenlaiseen otteeseen.

Tässä syntyy hihna.


Silmukat nostetaan koukulle ja sitten palataan takaisin. Kaksi kerrallaan.


Lankana käytin Inka Moonligtin sukkalankaa kaksinkertaisena. Pieneen laukkuun meni melkein koko kerä!Aloitin myös ilmeisen ikuisuusprojektin eli virkatun peitteen. Ohjeesta minulla on vain monistepruju, joten ihan tarkkaa lähdettä en tiedä. Ohjeen nimi on kuitenkin Ruusuja ja kehäkukkia. Tarkoitus olisi tehdä jämälangoista niin iloinen kukkaketo, kuin vain langoista syntyy (kaikki käyttöön siis).


Näitä kukkasia oli aika hidasta tehdä. Ensimmäinen ruusu ylärivissä taitaa olla se kuuluisa opettelukappale...

Näiden varjopuoli on takapuoli.


Pääteltäviä lankoja, apua!

Muutakin on tehty, JakkoVakko paljastaa vähän. Tunnistettu?


Leo lähettää kaikille hammasongelmaisille kissoille terveisiä ja kertoo voivansa hyvin ja paksusti, hyvin paksusti myös.


No problem. Iso kolli osaa nyt irvistää hienosti.

8 kommenttia:

 1. Leolle terveisiä Figolta, jolla on kyllä toistaiseksi kaikki kulmikset, vaikka muut hampaat puuttuu! Ei se hampaiden määrästä kiinni ole, leijona se on hampaatonkin leijona! 🐯

  Ei kyllä tunnisteta mitä Jaakko esittelee. Mutta se tiedetään, että Jaakko on ihana pieni kollipoika 💕

  Mukavaa kesänjatkoa, tuli ne lomasäätkin lomailijoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leijona on leijona ja Jaakko on... ihana kollipoika 😸

   Kiitos, nyt lomaillaan ja toivutaan ja lämpöä riittää - minulle kyllä riittäisi vähempikin, sellainen 20 astetta ja aurinko olisi just sopiva. Oikeastaan juuri nyt on sellainen ilma 😊

   Terkkuja teidän täplikkäille!

   Poista
 2. Jee, hyvä Leo! Elli lähettää sympatisoivia terveisiään, saattaa katsella isoa poikaa vähän sillä silmälläkin - olisivat aika komea pari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olisivat kyllä :D Vähän samanoloisia - voisivat tykätäkin toisistaan.

   Leo kertoi aamulla, että ei haittaa, vaikka kulmuri puuttuu: ruokaa odottaessaan se innokkaana näykkäsi minua käsivarressa (tekee näitä intopusuja joskus), mutta käsivarteen jäi vain yksi pieni viiru ;)

   Poista
 3. Tosi hyväntuulinen tuo Pupsi-laukku :-), hyvin mahtuu mukaan tarpeelliset tavarat.
  Pipsun ja Miirun Pirjo

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kaima! On sitä jo käytetty ja
  hyväksi havaittu. 😊

  VastaaPoista