sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Tiikerisukat ja kumppanit

Grrr... tiikeri tankkiin! Lapsuus tuli mieleen, kun löysin tämän tiikerilangan Oulusta. Kun isä kävi tankilla Essolla, hän toi mukanaan aina eläintarroja, joita sitten liimailin vihkoon. Ja se raidallinen trikoohaalari, joka päällä pystyi leikkimään tiikeriä!


Miau! Ei sovi mulle!

Eipä olekaan sulle, Jaakkoseni. Eikä mulle.


Kyllä on kummalliset sukat... 


Otin tämän sukkaneuleen mukaan, kun matkustimme Tallinnaan. Sukat ovat siis olleet jo aikaa valmiit, mutta kun se johto... (yksi toinen johto löytyi kuitenkin, ja se sopi!)  Lanka on Hjelte Garnin Safari, 75 prossaa villaa. Näihin sukkiin meni yksi kerä ja risat. Ostin myös valkopohjaista tiikerilankaa toiseen sukkapariin.
Aika kiva kuviointi tuli, vaikka ehkä olisi saanut olla enemmän lätäköitymistä. Malli on perussukka, sivussa kulkee valepalmikko.

Sitten käytin Kainuun Lumon lankoja taas. Neulepussukan pohjalle oli jäänyt pieniä ja vähän isompia keriä, ja olinhan ostanut ruskeaa sukkalankaa vähän lisää.

Raitaa.


Siinä on siskon huivia, rannekkeita, omaa Stripe Studyani, villatakkia... Niin kauniita värejä saa kyllä kasveista, kun vaan osaa.

Tällaiset niistä sitten tuli.


Karrkki, oot ihan mun sukkien värinen.


Jaakko tykkäsi lampaanhajuisista sukista sen verran kiihkeästi, että nämä sukat pitää laittaa visusti piiloon.


Vähän olisin vain maistellut. No, ehkä vähän enemmänkin. 


Ja sitten lapasiakin olen aloitellut. Niitä on kyllä niin ihana tehdä! Nämä menevät tyttären poikaystävälle. Taisin vähän innostua... piti tehdä ruskeat lapaset. Peruslapaset. Onhan nämä ruskeat!

Ne on myös aika isot eikä niissä ole joustinvartta. Mahtaako kelvata? Kuvio on Novitan lehdestä sovellettu ja napattu - alkuperäinen kuvio oli osa villatakin kuviota. Oi, ja on paljon virheitä!


Toiselle puolella on intialainen peukalo. En ole koskaan tehnyt sitä kirjoneuleeseen, mutta onnistuu näköjään näinkin.


Sitten olisi puikoilla yksi huivi, yhdet lapaset ja suunnitteilla vielä ainakin parit sukat, joululahjaksi. Ja toinen huivi.  Ja se tunika. Kollegan lahjaa varten pitää virkata isoäidinneliöitä. Ai niin, ja se lenkkimohair odottaa yhä villatakiksi muotoutumista... Miten tässä nyt töihin ehtii?

Paha neuloosi on taas iskenyt.


Mamma teki just yhelle chihuauauau-hauvalle villapaidan, eikä se ollut kyllä kovin nätti. Toivottavasti se ei saa sitten mitään kummallisia ideoita lisää päähänsä...

12 kommenttia:

 1. Onpas sinulla ollut sukantarkastajia kovasti! Joskus kyllä maistellaan, Figo erittäinkin. Takatassuilla potkitaan tietysti myös. Hauskoja sukkia kaikki, mutta erityisesti tiikerit! Ja lapastenkin sietäisi kyllä kelvata, hienot ovat!

  On sinulla tosiaan neuloosi, mutta se on ihan hyvä "vaiva". Niin se on, välillä on neuloosi, välillä purkoosi. Joskus jotakin muuta!

  Terkut kolleille ja Sinalle ja hyvää alkanutta viikkoa ja kuukautta koko porukalle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Sukantarkastajat ovat oivallisia! Hyvin hoitavat hommansa 😻

  Neuloosi on hyvä. Joskus vain ei keksi, mitä neuloisi ja kenelle, joskus on sitten liikaakin.

  Hyvää alkanutta marraskuuta teillekin. Ja nyt kun johto ja akku on kunnossa, yritetään ottaa niitä viiksikuviakin.. 😉

  VastaaPoista
 3. Hahahah, mitähän voisi olla ne kummalliset ideat :D Tiikerisukista tulee mieleen joku ihana komea sileäpintainen juovikas bokseri tai vinttikoira - tykkään! Aikamoiselta neuloosilta kuulostaa, ehkä kollipojat saa huokaista helpotuksesta - noin pahan neuloosin iskiessä kannattaa jo alkaa neulomaan tutuilla, ystäville ja naapureillekin.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa poikien vähän varoa tosiaan, aika kiva malli se chihun paita oli... Sellainen kissamainen...😜

  Läheiset on aika kyllästettyjä sukilla, kun mummokin neuloo. Toisaalta sukkiakaan ei aina viitsi tehdä ja sitten pitää vielä neuloa sitä, mikä sillä hetkellä kiinnostaa. Onneksi on kuitenkin vielä ihmisiä, joita voi neuleilla kiusata. Tällaista terapeuttista toimintaa tämä.

  VastaaPoista
 5. Komeita tuotoksia, ihana tuo ekku tassu-tiikeri-kuva ;)
  Itse väsään nyt viidakko-langasta sukkaparia, toinen yksilö jo .. VALMIS.. ja aikaa on mennyt vasta about kuukausi. EI ihan yhtä siisteä jälkeä kuin sulla. *huokaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...(eiku ne on höyrytetty)....
   ;)
   Neulomisintoa! Hyvät niistä tulee!

   Poista
 6. Tosi kauniita neuleita taas :-)! Niin mallit kuin lankojen värit. Nyt kyllä katse harhaili yhtäläisesti sekä neuleissa että noissa työnjohtajissa ja laaduntarkkailijoissa, sulla on kyllä tiukka valvonta siellä :-D, ei pääse salassa tekemään mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mitään ei tässä talossa tehdä ilman valvontaa, oli sitten kyse pyykkäyksestä, ruuanlaitosta tai käsitöistä. 1-4 nenukkaa seuraa joka tapauksessa 😀

   Poista