tiistai 10. maaliskuuta 2015

Villatakki lähilangoista

Valmistuihan se. Se villatakki, jota on aloitettu ja purettu, ja välillä menetetty mielenkiinto. Ja lankakin loppui välillä.

Mutta on se jotenkin ihana. Hyvä, että jaksoin.
Aloitin eri mallilla, mutta päädyin kuitenkin Lady February Sweater -mallin versioon. Olen tällä mallilla tehnyt ennenkin, ja ainakin minulle tuo malli sopii. Sitä paitsi on ihan mahtavaa aloittaa villatakki ylhäältä ja sovittaa sitä välillä - niin, ei ole saumoja tässä takissa. Eikä ikäviä saumojen ompelemisia.

Lanka on Kainuun Lumon lähivillalankaa, sienivärjättyä (voi ei Kristiina, unohdin taas sen sienen nimen! ;) Lankamäärää en tarkoilleen muista, koska en säilyttänyt vyötteitä, mutta vajaa neljä vyyhtiä tähän kului. Alussa minulla oli vyyhti\väri, mutta hihoihin asti lankaa ei riittänyt. 


Napinreikiä tein neljä. Napit osuivat noin vain käsiini, mutta voi olla, että vaihdan nämä muoviset jossain välissä puuhun tms.

Jee! Uusi lempivillatakki! Ei ole liian kuuma, mutta lämmin tämä kuitenkin on. Pitsin vaihdoin alkuperäisestä mallista kahteen mallikuvioon, joiden välissä näkyy käsinvärjätyn langan kaunis pinta.


Rento ja mukava. Pehmeäkin.


Aluksi luulin, että vaalea raita olisi liian erottuva, mutta olen nyt tykästynytkin siihen. Ehkä se tuo vähän eloa? Kaunis se kyllä olisi ollut ihan näistä kahdesta tummemmesta sävystäkin.


Kumma kyllä, kissat eivät eksyneet näihin kuviin. Ne nukkuivat.

Hiljaista on muuten ollut, mutta yhtenä päivänä oli vipinää.


Nauratti, kun terävät korvien kolmiot sojottivat niin terhakkaasti. Kukaan ei edes uskaltanut naksuttaa.

Tipu-TV:stä on kyse tietenkin. Mitähän siellä? 

Kyllä minäkin siinä aikana vieressä kyttäsin ja ihmettelin.


Syvyysterävyys on vähän hakusessa, mutta on se kyllä kaunis ja iso lintu! Fasaani, harvinaisuus täälläpäin.

11 kommenttia:

 1. Wau - tuon tipusen saattaisi Kreetakin huomata, pikkulintuja ei yksinkertaisesti vaan ennätä nähdä kun on aina niin kiire seuraavaan paikkaan. Onpas Karrkilla kaulassa pituutta ja Leo varmaan miettii, että tuo lintunenhan olis ihan mun väreissä... ei kukaan huomaisi muutamaa sulkaa suupielessä :D Jaakko näyttää olevan mukana, kun muutkin on. Vai kuka siellä on oikeasti eniten innoissaan? Meillä Kreeta ei edes ennätä huomata, mutta Konsta käkättää mieluusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se Karrkki oli eniten kiinnostunut - nuori ja huima kun on. Pää vain venyi....ja saalistuskiilto silmissä. Vähän ehkä näkyi hämmennystäkin? Pelkoa? Uteliaita olivat!

   Poista
 2. Oho, onpas kollien korvat tosiaan terhakasti pystyssä! On jännät paikat. Voisi kyllä meilläkin olla hiljaista ja totista porukkaa tipu-tv:n ääressä, jos fasaanin näkisivät!

  Hieno villatakki myös. Hyvät värit ja malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Totinen on hyvä sana kuvaamaan tuota tilannetta. Pikkulintujakin katsellaan, mutta tuo oli tosi outo, liikkeet hämmentäviä ja pyrstö pitkä!

   Poista
 3. Kaunis takki ja aivan ihanat langat, todella kauniit värisävyt.
  Hymyilytti nuo kissojen korvat, varsinaiset kiinnostusindikaattorit, taisi olla täysi kymppi :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 😄

   Kyllä tuo fasaani oli jännä. Meistä se on vähemmän jännä, kun kevään tullessa se aloittaa oudon rääkymistööttäilyn...

   Poista
 4. Ihana villatakki! Meilläpäin fasaaneja näkyy päivittäin. Meidän pihan läpi kulkee heidän päivittäinen kävelykierros ja kissat tykkää. Komentavat lintuja,tosin vain ikkunan läpi,jos osuvat pihalle yht aikaa,niin ainakin vielä kissat ovat antaneet olla rauhassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niille varmaan jokin reitti muodostuu. Aika usein näkyy, kaksi vuotta sitten niitä ei ollut. Toivottavasti teillä säilyy pihassa rauha jatkossakin!

   Poista
 5. Kaunis neule! Voi kun osais..
  Hehee, ihanat kisut kaikki samassa kyttäysasennossa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, osaat sinä! Ohje on suomeksikin olemassa, ja hyvin selkeä. Kun tämän oppii, sitä voikin sitten varioida miten tahtoo. Eiku kokeilemaan!

   Poista