perjantai 24. elokuuta 2012

Onpas outo kudontakehys...

Nyt pitää ihan pyytää neuvoa ja apua.

Sisko osti kierrätyskeskuksesta 2 eurolla jonkinlaisen kudontakehyksen; käsityöihminen kun on ja kun tämä sopisi ehkä erityislasten ja -ihmisten kädentaitojen harjoittamiseen. Sellainen on meillä perheessä.

 
 
Tuote on muovinen ja peräisin varmaan 1970-luvulta (?vanhempi?). Mukana tuli kuvassa näkyvät kappaleet. Langoissa lukee Orimu ja niin myös joissakin muoviosissa. Orimu? Ei löytynyt kuuklaamalla muuta kuin japanilaisia Orimu-pyyhkeitä.
 
 
Oli tällaisia tappeja:
 


Ensin ajattelimme pujottaa langan hahlosta, mutta... taitavat sitten jäädä tappiset roikkumaan kudelmaan... Onkohan tuo valkoinen jokin stoppari?

Voihan tätä laitetta tietenkin soveltaa ja käyttää kudontakehyksenä siten, miten itselle sopii, mutta olisikohan kuulolla ketään, joka oikeasti tietäisi?

Kissamaista menoa -blogista huomasin, että Sukkasato alkaa taas! Melkein meni ohi, mutta ehdin ilmoittautua. Vielä taitaa olla muutama päivä aikaa, jos joku innostuu mukaan.Parasta tässä tempauksessa on lukuisat hyvät sukkamallit ja muiden sukkatöiden ihastelu= innostusta ja ideoita. Samalla tulee itsekin tehtyä muutamat sukat.

Oikein hyvää viikonloppua kaikille! Tää lähtee neulomaan ja virkkaamaan!

Iso ja pitkä kissa.
 
Siis taas viikonloppu? Jaksaisko nousta ollenkaan?
 

7 kommenttia:

 1. Näyttääpäs Karrkki pikkupojalta isojen poikien keskellä. Kannattaa kyllä tarkoin harkita viitsiikö nousta ;)

  Hyvää viikonloppua teillekin!

  PS. Leon varpaat näkyy!

  VastaaPoista
 2. Tuollainen ilmestyi yhden kurssilaisen mukana opistolle joitakin vuosia sitten, kyseessä nimenomaan on kudontakehys. Naureskelimme tuolle "amerikantädin tuliaisena", mutta ihan toimiva se on. Ilmeisesti Orimut on tarkoitettu loimeksi. Loimi pujotellaan ylä- ja alareunan tappeihin, niitä saa irroteltua ja kiinnitettyä alustaan niin että saa haluamansa kokoisen loimen. Keskellä näkyvään häkkyrään nostellaan loimilangat siten, että kun häkkyrää kääntää, joka toinen loimilanka nousee automaattisesti ylös. Kolmeen sukkulaan keritään lankaa, sukkula heitetään loimilankojen välistä, loimilankahäkkyrää käännetään niin että taas toiset loimilangat nousevat ylös, sukkula välistä, käännetään, sukkula välistä... Kammalla saa kudosta harjattua, eli tiivistettyä tarvittaessa.

  Että semmoinen tuliainen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja! Näin vähän ajateltiinkin, ja häkkyrä todellakin nostaa loimet. Noista tapeista ei tiedä, mutta kyllä siihen loimet saa pujotettua.

   Aikamoinen tuliainen, todellakin!

   Poista
 3. Johan on värkki. Valitettavasti en osaa neuvoa, kuunaan en ole moista nähnyt. Toivottavasti löydät jostahi apuja. Mutta kuten sanoit, luovasti ajattelemalla tuolla voi varmaankin tehdä vaikka mitä : D

  Oikein rattoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista