tiistai 4. maaliskuuta 2014

Aikuiselle naiselle

Muutama päivä sitten sain valmiiksi kauan aloittamani villatakin. Sen, joka vain pysähtyi moneksi viikoksi.




 Malli on Modasta 9/2013 nro 8, alunperin Silk Mohairista neulottu Naisen punainen pitkä jakku.
"Aikuiselle naiselle. Naisellista pehmeyttä hänelle, joka satsaa laatuun ja haluaa näyttää hyvältä".

Niinku. Niinku silleen, että löysin lankavarastostani Novitan Rose Mohairia neljä kerää, turkoosiapa tietenkin. Ajattelin, että kyllähän nämä täytyy käyttää, vaikka en mohairin ylimpiä ystäviä olekaan. Ja että riittäisivät hyvinnii. Ja että kiva, jännä malli, jossa on tuollainen liehuke (ja miten kätevä t-paidankin päällä!)

Ehkä Rose Mohair ei ihan ole sitä laatuun satsaamista?

Pitäisi muistaa, että sillä neulelehden langanlaihalla mallilla kaikki näyttää hyvältä. Ja että kun vaihtaa langan, niin vaikka kuinka laskisi metrejä, niin yllätyksiä voi tulla. Ja että se mohair ei nyt ihan kuitenkaan ole parasta iholla.



"Älä nyt vielä lissää levitä ittees!" tokaisi neiti, kun yritin poseerata takkini kanssa. Ensin tuntui, että eihän tämä liehuke istu millään. Hihat ovat oikeinkin istuvat, mutta tuo liehuke ei ole tarpeeksi liehuke. Ja väri? Menettelee.

Onneksi osaisin kuitenkin jotenkin korvata loppuneen langan Alizian mohairilla, jota onneksi oli jäänyt isohko kerä huivista. Ei nuo hihat minua enää kiusaa. Siinäpä sitä olikin pakertamista, kun aloitin molemmat hihat samaan aikaan pyöröllä olkapäästä ja levensin siinä, missä ohjeessa kehotettiin kaventamaan. Onnistuu se näköjään noinkin.  Halusin ehdottomasti käyttää kaiken turkoosin Rose Mohairin (en sitten muistanut säästää edes saumojen ompeluun...) ja aloittaa samassa kohden käsivartta Alizialla.




Meitsie peilin kautta, koska neiti ei halunnutkaan kuvata enempää. Ja kerroinko jo, että joku astui kameran laturin päälle ja rikkoi sen? Meillä oli pari kuukautta lainalaturi, mutta kyllähän omistaja sen joskus itselleen takaisin halusi.

Neulos oli helppoa tunturineulosta (tällä nimellä on kuullut sitä joskus kutsuttavan). Mukavaa, pehmeää ja venyvää.


Ihan ei tämä aikuinen nainen ole päättänyt, meneekö takki pitoon vai jonnekin muualle. Ehkä sitä voisi pitää, jos keskeltä edestä nappaisi jollain etuosat kiinni yhteen... Ei ihan mahdoton, mutta vähän sellainen pettymys.


 Aina se jotain neuloo eikä ole sitten tyytyväinen. Olihan sitä varmaan ainakin mukava neuloa? Paljon istui telkkarin edessä. Ja neidin kanssa keittiön pöydän ääressä.


Pitäisi varmaan enemmän miettiä, millaisia projekteja aloittaa. Mitä tuota edes aloittamaan, jos ei innostu heti? Ei pidä tehdä kuin Tärkeitä Asioita, niin kuin tää lepääminen.


 Tietenkin noita lankavarastojakin pitää välillä penkoa. Ne onkin aika hauskoja paikkoja telmiä! Se villan tuoksuu, oih... Hyviä hajuja...


Mutta uhosi se, että jos ei tule pidettyä, niin tekee siitä kissanpedin. Sopii mulle. Vähänhän se karvastelee, mutta aika pehmeä se kyllä oli, se takki.


Karrkki, voisi sopia sun silmies väriin.



 

12 kommenttia:

  1. Ei vitsit kun hauska :)) Kissat. Niistä kyllä niiiin näkee mitä mieltä ne on :))) No onpas sattuma. Meilläkin oli tänään vaatepostaus. Ja meitsieitä ja selfieitä kun ukko kyllästy kuvaamaan. Ja BLackien kommentti oli meilläkin ytimeen osuvan kaikkitietävä :)))
    UUh noita sinisiä silmiä! Tajuttoman komeet! Siitä huolimatta älä anna sille takkia. Pidä ehdottomasti itse!
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) kissat on niin rehellisiä! Hieno postaus sinulla. Minusta se takkisi on kyllä hieno. Mitä lie Blackie miettii...

      Mutta kyllä toi takki voi olla enemmän Karrkin värejä kuin minun...

      Poista
  2. Mietteliäs Leo Leijona 😻 🐾 Kyllä Leon ohjeita kannattaa tuumata. Kissojen pohdiskeluissa usein on järkeä.
    Kauniilta se villatakki näyttää kyllä. Mutta aika tavaran kaupihtee, vaikka ei juuri nyt innostaisikaan. Vaikka sitten kissanpetinä. Kissoja ei mohair ehkä karvastelekaan niin, kun niillä on paremmat eristykset omasta takaa kuin ihmisillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissoja ei varmaan kutittaisi, juu. Mutta mohairista lähtee sellaisia karvoja - luulen, että ei olisi ihan mieluisin materiaali.

      Jossain oli juttua siitä, miten vanhasta villapaidasta tehdään kissanpeti. Hihat täytetään reunoiksi ja silleen... ;)

      Poista
  3. Kissat sen tietää, ei kannata aloittaa turhia projekteja :D Hienoahan se on, että on noin kiva harraste! Ja kun sen osaa niin ei haittaa vaikka joka tuote ei oliskaan mieleisensä, ehkä se ilahduttaa sitten jotain muita. Jos me kutoisin niin kaappi olisi varmasti täynnä mustia ja harmaita neuleita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Sepä siinä just. Suurin osa vaatteistani on tummia, mustia puseroita on iso pino ja yleensä ostan mustaa/ valkoista/ruskeaa. Ei ollenkaan fiksua kissataloudessa. Olen oikein opetellut pitämään värejä, koska on mukava olla vanha hippi.
      Mutta langat: ne värit! Upeita sävyjä! ... mutta kun ei itse osaa niitä päällään oikein pitää... ;)

      Poista
  4. Hyvän näköinen jakku ja väritys on hieno! Auttaisiko totuttelu jakun pitoon? Leolla on syvällisiä tuumauksia. ;-D Vähän on rennon näköisiä karvakorvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä pitää totutella, vähän mallata ja katsastaa... ;) Sisko kävi kyllä kylässä ja suostui ottamaan takin vastaan, jos siitä luovun.

      Kollipojat nauttii uunin päällä. Ei oikein vielä ole aurinko sisälle paistanut - sitten ne tulevat kyllä pankolta alas.

      Kovasti pitää selailla seuraavaa projektia varten ;)

      Poista
  5. Pipsun ja Miirun Pirjo6. maaliskuuta 2014 klo 8.28

    Kaunis pinta tulee tuolla tunturineuloksella, nätti takki!
    - Pirjo-
    Me sit kannatetaan nappeja, jos sun kissat saa takin - sillä kiinni ommellulla napilla voi leikkiä piiiiitttkäääään, vaania ja hyökätä!
    -Pipsu ja Miiru -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kaima, kommentistasi! Kyllä tuo pinta on aika elävä, juu.

      Edellisessä laumassa oli Rex Kape, joka rakasti nappeja. Yksi koristetyyny piti ihan laittaa pois, koska herra sai hepulin (vrt. Kissanminttu) puisten nappien kanssa... ;)

      Poista
  6. Takki olisi tylsä, jossei siinä olisi erivärisiä hihoja, nyt kun hihat loppuu eri väriin niin siinä on se "juju".

    Minä taas luulen että neulelehdissä ne neuleet näyttää mallien päällä hyviltä koska ne käyttää pyykkipoikia takana :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai joo tietty! Vasta tuli telkkarista jokin hääohjelma, jossa kokeiltiin häämekkoja. Ja hirvee rivi oli morsiamilla pyykkipoikia tms. selän takana.

      Ja taidat olla oikeassa tuon värin kanssa. Siihen pitäisi keksiä jotain, jos noita hihoja ei olisi.

      Poista