sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Voihan Nurri!

Syysloma, syysloma! Vaikka se onkin jo lopuillaan, niin se oli kuitenkin.

(Oikeastaan nyt piti postata sukkia lähinnä, mutta joku ryökäle on piilottanut kameran johdon. Olisiko kyseessä "ne"? Kissat ja koira vakuuttavat viattomuuttaan. Toisaalta tämä hortensia-ihminen myöntää, että jokin muistikuva siitä on olemassa... Itku sentään! Uuden laturin hankkimiseen meni vuosi, ja nyt hävisi se johto!)

Mutta palveluskunta kävi täällä. Lomalla. Kun kotona ei saa juoda tarpeeksi kahvia eikä ole tarpeeksi kissoja, käydään lomalla kissakahvilassa.


Meillä oli onnea. Kissakahvila Nurrin (Tallinna) keittiö oli remontissa ja hetken pelkäsimme, että emme pääse ollenkaan sisälle. Mutta päästiin! Ovella odotettiin kissakahvilan palveluskuntaa, ja sisäänpäästyä tilattiin oikein hyvät kahvit ja kakut.

Ja oli siellä kissojakin.


Ei me niitä lähmitty oikeastaan, koska ne halusivat lepäillä ja kelliä. Katseltiin, ja välillä koskettiin hännänpäätä, kun sellainen vilahti ohi.


Hyvä nukkumisrahi tällä tiikerillä.

Tätä taisin vähän silitelläkin :)


Lötkötteli siinä niin rauhassa, että pakko oli vähän leikityttää.


Kissoja oli kuulemma kymmenen ja niitä mahtuisi yhteensä viisitoista. Jos kissat eivät halunneet olla kahvilan puolella, niillä oli luukku omiin tiloihinsa (siellä oli hiekkikset yms.)

Joskus voi olla parempi tiirailla puolivälissä.


Käykää ihmeessä tutustumassa, jos Tallinnassa liikutte. Kahvila on Stockmannia vastapäätä, ja sinne kyllä löytää. Kahvila on hyvä, ja muutama euro laskun päälle menee löytykissojen hyväksi.Omat kissat ovat nukkuneet, tarkkailleet tipuja ja syöneet hyvin. Ja nukkuneet. Ja syöneet hyvin. Välillä on ollut kissaralliakin. (Voisi vaikka ajatella, että Sina on romagnolo rex. Aika moni lagoton omistaja sanoo, että oma lagotto osaa kehrätä. Kuulostaa kummalliselta, mutta Sinakin tyytyväisenä ollessaan örisee/hengittää raskaasti... minä kutsun sitä myös kehräämiseksi. Meillä on siis kolme ja puoli kissaa ja puolikas koira ;)

Kaverit.

Leo.


Tällaisia tipuja meillä on liikkunut. On siinä kyllä kolleille ihmettelemistä! Vuosi sitten näitä näkyi ensimmmäisen kerran ja kauan meni, ennen kuin ymmärsin, että se on fasaani. Näillä korkeuksilla?! Viime kesänä oli ensimmäisiä poikasiakin.

Mamma, mikä toi on?

8 kommenttia:

 1. No teillä vasta kolleilla katseltavaa on! Ja koirallakin! Olisipa meilläkin tuollaisia, voisi kyllä olla että Figo ei tohtisi niille naksutella suutansa ollenkaan.

  Mukavia kissoja Nurrissa on ollut! Tämä valkoinen, joka on puolivälissä kahvilan ja "yksityistilojen" välillä, toteuttaa selvästi kaikkien kissojen oikeutta olla päättämättä kummalla puolella ovea on parempi �� Kyllä tuollaisessa seurassa kyllä kahvinsa tai teensä mielellään juo, kun samalla tulee tukeneeksi löytökissojakin. Jos joskus Tallinnassa tulee käytyä, täytyy käydä tuollakin.

  VastaaPoista
 2. Koiran ei kyllä tarvitse tuota lintua nähdä - sillä on sen verran riistaviettiä, että pelkäisin korvieni ja ikkunoidenkin puolesta. Kissoille sen sijaan ihan kivaa. Ne jännittävät selvästi noin isoa böötsiä.

  Nurri on oiva tapa tehdä hyväntekeväisyyttä, kyllä. Ja joku kissa voi tuolla löytää sen oman ihmisensä...

  VastaaPoista
 3. Voi mainiota, marraskuun lopulla olisi tarkoitus myös suunnata Tallinaan ja Nurrin sijainti on jo painettu tarkasti mieleen :) Sanoinkin juuri, että tuskin muuten sinne kameraa mukaan ottaisinkaan, mutta tuon kahvilan takia pitää, että saa blogiin kuvia :D Ehkä tulee samalla otettua muitakin turistiotoksia, vanha kaupunkin on tosi hieno.

  Hahha, Karrki on niin hauska tuossa viimeissä kuvassa "kato kato kato ny mikä siellä ulkona on!!!!" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Nurrissa kannattaa käydä ihan kahvilankin takia (ja siellä on keittiö, ruokaa!) ja kun vielä on kisujakin 😻 ! Varmasti kiva käynti!

   Poista
 4. On kyllä mielenkiintoinen paikka tuo Tallinnan kissakahvila - kiva olisi käydä. Miten nuo kissat ovat niin luottavaisia ja rentoja, vaikka tulee vieraita ihmisiä paikalle? Jääkö ne tosiaan siihen siliteltäväksi ja näytille? Siksi kyselen, koska nää mun arkajalat lähtee ihan yhdestä ovikellon soitosta tarkkailulinnakkeisiinsa :-).

  Fasaania ei joka tipu-tv:stä näykään, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä ne kisut olivat aika rauhallisia, mutta ei ne ihan tuttavuutta tekemään tulleet. Kyllästymistä? Väärä aika? (Kissoilla on oma aikataulunsa, niin kuin tiedetään;) Ei ne pelänneetkään - pari nukkui, pari käveli ympäriinsä.

   Nykyään jokapäiväinen vieras tuo fasaani. Kiva sitä on ikkunasta katsoa, mutta
   vähän riistaviettisen koiran kanssa ei kiva ollenkaan...

   Poista