lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kännykkäkynsikkäät

Lämpöisiä lapasia ja suloisia sukkia -kirjasta löysin pienen välityön: Annikan kännykkäkynsikkäät.


Lankana käytin jotain konepestävää villalankaa, köhöm, vyötteet taisivat jo kadota. Hyvää lankaa kuitenkin olivat. Kämmekkäät on neulottu kaksinkertaisella langalla.
Malli on  kiva, helppo ja oikein mukava kädessä.


Nämä ovat menossa ystävälle, mutta voisinpa hyvinkin kuvitella tekeväni toiset, kolmannetkin. Tyttäreni, tuo punasorminen kännykkälapsi, nimittäin hyväksyi yllättäen nämä itselleenkin. Ystäväni, jolle nämä on tarkoitettu, ei taida ihan olla kännykkäkämmekkäitä vailla, mutta hän harrastaa valokuvausta. Ehkä tarpeeksi paksut ja lämpimät kämmekkäät ovat tarpeen?


Ja sitten: lankaa!
Eihän minun pitänyt ostaa, tai oikeastaan kyllä piti. Siis piti ostaa oikeanlaista ja hienoa lankaa, ei lisää jotain lankaa sängynaluslaatikoihin, nyssäköihin ja kirstuun.

Näitä olen netistä vähän tiiraillutkin, ja tänään pääsin sitten ihan käplimäänkin.
(Värit vääristyivät ikävästi kännykkäkuvissa; se laturi on yhä tilaamatta.)


Langat ovat peräisin Kainuun Lumosta.

"Omissa Kainuun Lumo -langoissa käytetään ainoastaan suomalaisten alkuperäisrotujen lampaiden villaa. Alkuperäisiä suomalaisia lammasrotuja ovat suomenlammas ja kainuunharmas."

Siis voiko olla ihanampaa lankaa! Kasvivärjättyjä! Käykääpä linkin takana ihastelemassa noita värejä... langan pehmeyttä ei valitettavasti voi tuntea kuin poskea vasten, mutta kuvitella saa.

Nämä ovat sukkalankoja, sillä näissä on lisänä nailonia. Olen nimittäin tekemässä sukkia vastalahjaksi jostain kummallisesta...


Mustan ja oranssinsävyiset on tarkoitettu ehkäpä villatakkiin. Minulla kun niitä ei ennestään ole ;) Jotekin vain halusin sellaisen hienon villatakin hienoista langoista.

Joku innostui villan ja lampaan hajusta vähän liiaksikin.


Pyörivätkö kaikki koirat mielellään selällään? Rapsakalla hangella pyöriminen on ihan ykköspuuhaa, ja lagottosivuilla näyttää olevan yksi jos toinenkin kuva piehtaroivasta lagotosta.

Niin, ne vastalahjasukat. Postissa tuli tällaisia. Tunnistaako kukaan, mitä nämä ovat? Sinasta ja kissoista ne olivat tosi mielenkiintoisia.

 
Kissoille riitti pelkkä haisteleminen, mutta Sinalle on luvassa hauskaa toimintaa!

 

12 kommenttia:

 1. Onpas kivat kämmekkäät! Tarpeelliset myös.

  Kyllä ne koirat ovat selällään herkemmin kuin kissat. Ei kaikki tietenkään, mutta noin keskimäärin. Ja vain turvallisissa olosuhteissa. ;)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää sunnuntaita sinnekin!

   Kämmekkäitä tarvitaan keväällä, ja pianhan se kevät on, vaikka tänä aamuna ei taas näytä siltä: lunta ja tuulta.

   Kissat piehtaroivat kissanmintun kanssa, eikö?

   Poista
  2. Juu, kissanminttu kyllä saa ne selälleen hetkittäin. Enemmän kuitenkin hierovat siihen naamaansa. Ja Figo tosin kupsahtaa joskus nurin ihan rapsutuksenkin voimasta, mutta harvemmin kuitenkin kuin tapaamani koirikkaat. Friede ei masuaan esittele kuin erikoistapauksissa!

   Poista
  3. Mutta Henna tunnistatko noita mustia kumisia pötkylöitä? Minä en tunnistanut...:)

   Poista
  4. Olen nähnyt sellaisia ennenkin ja kuullut mitä ne ovat ja mitä niillä tehdään, mutta en pysty muistamaan mitä ne on 😀

   Poista
 2. Kauniit käsineet todella.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle.

  VastaaPoista
 3. Sinna taitaa tykätä lampaan hajusta. ;-D Meillä koira pyörii selällään siellä sun täällä ja näyttää nauttivan niinä hetkinä elämästään täysillä. Lumi on hyvä pyörimisalusta koiralle, samoin matto, kakkakasa... Kissat hullaantuvat lampaan villalangoista täysin, käyttäytyvät vähän samaan tapaan kuin kissanmintun kanssa. Keskushermostoon vaikuttava haju?? Kivat kynsikkäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanki on hyvä, mutta se kakkakasa varmaan paras. Onneksi tulee harvemmin vastaan ;) On kyllä joskus tullut...

   Poista
 4. Ompas muuten koira jo ihan jättimäisen näköinen kisujen rinnalla :) Ja harmi, vai miten sen nyt ottaa, että niille lapasillekin tuli täällä meillä päin taas tällä viikolla käyttöä. Onneksi lumi on taas aikalailla sulanut pois ja nurmi vihertää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira osaa olla iso ja pieni :)

   Täälläkin sai tänään laittaa ihan kunnolla päälle. Ensin vesisade, sitten lumipyry ja jäätävä tuuli. Hrrr...

   Poista