sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kirjoneulesukat ja tossut

Uudesta Kainuun Lumo -langasta tein lahjaksi kirjoneulesukat.  Ohje löytyi Otavan Myssystä sukkiin -kirjasta, pitkän harkinnan jälkeen. Aloitin toisesta langasta aika monta kertaa, mutta kun ei... ei vaan mitenkään tuntunut hyvältä. Ei tuntunut saajan langalta, malli ei täsmännyt... piti odottaa tätä lankaa.

Nämäkö sukat? Lapaset nuo on!


Kyllä, on ne sukat.

Vielä vähemmän sukat?! Oudot kintaat. Kenellä on tuollainen peukalo?


Eiku sukat.

Joo, on vähän kummallinen kantapää, mutta uskokaa tai älkää, ne kyllä toimivat. Kantapää tehtiin kaventamalla pari silmukkaa kantalapun keskeltä ja taittamalla lappu vastakkain ja silmukoimalla.


En ole paras silmukoimaan, mutta kyllä tuo kirjoneuleessa toimi. Kiilakavennuksia ei siis tullut ollenkaan, mikä oli ihan piristävä juttu. Jos sukan neulomisessa on jotain ärsyttävää, niin just nuo kavennukset ja välikerrokset.


Toivottavasti saaja tykkää. Koko on noin neljäkymmentä. Lanka tuoksuu vieläkin vienosti lampaalle, mmmm.. Saajan koirat voivat kyllä innostua. Tätä lankaa jäi vielä, että jossain vaiheessa uutta sukkaa pukkaa.

Toinen lahjaprojekti oli Annikaisen tossut. Näissä tossuissa on sitä jotain.


... kissankarvoja, niin...

En kuitenkaan tarkoita noita kissankarvoja (niitä on meillä kaikkialla. Varsinkin langat keräävät niitä puoleensa. Ja mustat vaatteet :) vaan tekotapaa ja toimivuutta.

Näissä on kolme lankaa ja puikot olivat 5,5. Tossut ovat nopeatekoiset, kestävät, pestävät, istuvat (toivottavasti). Ja helppotekoiset - ohje on tarkka. Näitä olenkin muutamia tehnyt, ja varmasti tulen tekemäänkin. Suosittelen!

Karrkin koivet.Aurinkoista on ollut, mutta kylmää. Sohva on päivisin varattu, mutta jos oikein varovasti (kuin kissat) pyrkii viereen, niin voi onnistuakin.


Ai että viereen? Tähän? Sopiikohan?


Tää on jo aika varattu.


Tulevaa viikkoa ilahduttamaan Jaakkovaakko Jaketsuvaketsun silmät. Oi Jaakko!


(Ihan vain vahingossa asettui vihreälle tyynylle... varmasti tietää tuo linssilude, miten nuo silmät korostuvat... :)


Se on kesäaika, joten kesäkään ei voi olla kaukana!

15 kommenttia:

 1. Ihanat sukat, niin lämpimän näköisetkin! :)
  Ja kissat.. Meillä maataan ihan samalla tavalla sohvalla leveesti ja pitkästi, mielellään just siinä kohtaa johon paistaa aurinko ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kissat kyllä tietävät, missä on lämmintä. Ja niin mukava olisi siihen viekkuun köllähtää.. :)

   Poista
  2. Heh, mää kans yritin yks päivä siihen aurinkokohtaan niiden viekkuun, mutta olivat kuin eivät huomaisikaan, pesivät vain toisiaan ja mää olin kolmantena pyöränä :P

   Poista
 2. Wautsi nuo silmät. Upeeta. Meillekin kelpaisi yhdet tuonkin väriset :) Aika mainiot sukat! Eipä olisi uskonut että jalassa toimivat noin hyvin, hienolta näyttivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jaakko on sellainen komea ja persoonallinen - yhtä salaperäinen kuin silmänsä. Siitä ei ota selvää, mutta Leo on sen paras ystävä. Ihminen on...joskus hyvinkin rakastettava ja useimmiten ok.

   Poista
 3. Levollista se on ollut näköjään teilläkin! Sohvanvaltaajakollit, ihanan sopuisa lauma 💕

  Mutta Jaakon katse kyllä lumoaa kerta toisensa jälkeen. Aina! Ja sitten kun tuo nenäkin on tuollainen pisamainen 😻

  VastaaPoista
 4. Jaakko pisamanenä!

  Sopuisaa on, mutta välillä pittää vähä koppeilla. Silleen pikkuisen vaan... 😸

  VastaaPoista
 5. Kivat ja komiat on sukat. Nuo Jaakon silmät kyllä vetävät veteläksi täälläpäin... Kiitos Jaakon ihailijakuvasta! Kyllä noi teidän kissat todella ovat sopuisasti yhdellä kerällä. ;-D

  VastaaPoista
 6. Jaakko kiittää! Erityisesti menneestä erityishuomiosta ;)

  Minulla on ollut vaikeuksia kommentoida blogiasi..hm...

  VastaaPoista
 7. Upeita neuleita ja aah noita Jaakon slmiä. Upeita kuvia kaikki.

  VastaaPoista
 8. Yllätyslapaset! Eikun sukat! Mahtaiskohan muuten netistä löytyy kuvallista ohjetta tuolle kantapäälle, voisin itsekkin inspiroitua taas sukantekoon jos kantapää olisi erilainen.

  Mää just meinasinkin tulla kysymään että onko pojilla on kevätvilli, mutta taitavat vielä lämmitellä ja kerätä energiaa villiä varten!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pn kyllä näkyvissä kevätriehuja... Tuo valo varmaan :)

   En ole netissä törmännyt tuohon kantapääohjeeseen, mutta se on hyvin yksinkertainen. Kantapäänkorkeus oli kutakuinkin 18 kerrosta, keskeltä lappua neulotaan 4krt yhteen ja lappu laitetaan vastakkain ja loput silmukoidaan. Silmukointiohjeita löytyy varmasti netistä. Siinäpä sitten on kantapää reunoista poimitaan se 15-16 silmukkaa ja se on siinä. Osasinkohan selittää... :)

   Poista
  2. Tuo pittää varmaan ihan käytännössä kokeilla niin mennee paremmin jakeluun!

   Poista