sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Islantilainen villatakki

Mun villatakki! Perintövillatakki, näin sitä olen kutsunut. Mä niin tykkään...

 
 
Malli on kirjasta Islantilaisia neuleita (Tammi). Tilasin kirjan talvella Jujusta, koska ajatuksissa oli tehdä itselle Oikeasta Langasta Arvokas ja Rakas Villatakki. No, sitten tuli Kainuun Lumo, ja se oli siinä. Ihania, tuoksuvia, kotimaisia lankoja. Suomenlammasta ja Kainuunharmasta.
 
Ja villis on valmis.
 
 
Napit puuttuvat, mutta nekin löydetään kyllä aikoinaan.
 
Näinhän siinä käy, kun tytär pyydetään kuvaamaan. Hän osaa kyllä ottaa kuvat, mutta tuo pieni riiviö Karrkki... En varmaan ole kovin kaukana totuudesta, jos väitän sen hyppäävän noin 15 kertaa päivässä niskaani. Yleensä ilman kynsiä.
 
 
Siellähän se pieni pirteä kakkanaama taas kuikkaa! Karrkki hyppää yleensä takaapäin.
 
 
 
Pitikin juuri nyt tulla kevään kaunein päivä! Toivotaanko kylmää ja kosteaa kesää? No ei sentään. Mutta tämä lanka, tämä malli, kaikki on niin just täsmälleen oikein. Ihan kuin tuo villis olisi minulle tehty ;)
 
 
 
Musta on siis luonnonmusta (bää-ää), oranssi ja keltainen kasvivärjättyjä (en nyt muista täsmälleen millä, lupiini ja... Kisulit?)
 
Huoh. Niin ihana. Erityiskiitokset langan toimittajalle.
 
******
Tänään tosiaan ilma tuntuu lähes helteiseltä ja kissatkin ovat vihdoinkin päässeet parvekkeelle. Meillähän oli tässä muutama päivä sitten vielä lumi maassa. Ei olisi uskonut, että parissa päivässä ilma näin vaihtuu.
 
Leo rakastaa ulkoilua.
 
 
Leo on tätä hetkeä odottanut. Partsin sisustus kesää varten on vielä kesken, mutta hyvin se näinkin menee.
 
Karrkki on niin graafinen luikero. Herralla on jatkuva lihotuskuuri ja ruoka tulee heti kuonon eteen, kun edes vähänkin näyttää siltä, että jotain tekisi mieli. Mutta ei se liho. Varmaankin tuo mahdoton energisyys ja touhottaminen, niskaan hyppely yms.
 
 
JaakkoVaakko, pieni tilliäinen. Vihersilmä, silliäinen.
 
 
Kyllä Sinakin parvekkeelle pääsee. Siinäpä on mukava makoilla ja tiirailla naapuruston koiria. Yleensä se ei hauku muita koiria, mutta jostain syystä yläilmoista pitää ilmoittaa muille, että tämä on sen aluetta.
 
 
Olen minä ihan hiljaa. Ainakin vähän aikaa.
 
Ei Sina oikeastaan juuri hauku. Välillä ilmoittelee vieraista ja tiellä kulkijoista, mutta remmissä se ei ole koskaan rähjännyt. Se on itse asiassa aika helppo koira. Mukava ja fiksu.
 
Yritän päivitellä vähän useammin, mutta nyt ei vaan ole jaksanut, innostanut, halunnut, viitsinyt. Nyt on huivi puikoilla, toinen odottaa ja mielessä on kaksi muuta työkavereille lomallelähtemislahjaksi.
Hyvää toukokuuta, ystävät!

9 kommenttia:

  1. On kaunis villatakki! Siinä sitä on ensi talveksi lämmikettä!

    Tuo niskaanhyppely... Me on Frieden kanssa vähän puhuttu siitä. Kun ei aina tarvitsisi. Jos vain jotakin varten kumartuu tai jotenkin muuten lopettaa selustansa huomioimisen, hyppää kissa niskaan. Mutta ei se oikein usko tietenkään :D

    Terveisiä koko kollilaumalle ja Sinalle myös sinne parvekkeelle. Toivottaa meidän lauma meidän parvekkeelta ;) Nauttikaahan lämmöstä ja kerätkää runsaasti aurinkoa varastoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Tuossa niskaan hyppäämisessä on kaksi puolta: toisaalta se on hupaisaa, toisaalta välillä ne kynnet on vaikka vahingossa esillä. Niskassa Karrkki pörisee ihan hurmaavasti, mutta ihan jatkuvasti ei kyllä saisi pomppia. Kielto ei auta, joskus kädellä saa torjuttua. Jos se oppisi silleen sopivasti pomppimaan? 😀😻

      Poista
    2. Juu on se ihan hassuakin, kun kissa on sitten niin tohkeissaan. Mutta välillä se säikäyttää ja tosiaan ne kynnet voi vahingossa ollakin sen verran esillä että tuntuu ikävältä. Silleen sopivasti kun hyppisi, ja niin että siihen ehtii varautua, niin se kävisi kovastikin ;)

      Poista
  2. Ihana kesä on saapunut :) ainakin jo yhdeksi päiväksi. Meillä lauantaina tuuli niin kamalasti ettei sitä voinut laskea. Eilen oltiin pihalla koko päivä koko porukan voimin. Kissat nukkui niin varjossa kuin auringossa - en ole koskaan nähnyt Konstaa kovempaa auringonpalvojaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on todellakin tullut! Varjossa 27 eikä oikein kukaan ole tottunut lämpöön. Kollit makailevat varjossa eikä parvekekaan kutsu...

      Poista
  3. Ah, hengästyttävän UPEA villatakki! Upea malli, toisiaan täydentävä väritys ja kuvio! Täydellinen.
    Ja uskalsit sitten leikata neuleen edestä auki. Hyvä tuli.
    Ihanat kissulit! <3 Mulle kelpais sellainen niskaan hyppivä kissuli, kunhan ei ainkaan joka kerta olisi kynnet esillä. Jaakon silmät ovat pökerryttävän vihreät... kuin syvä lähde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiitokset itsellesi myös! Uskalsin leikata puseron edestä mutta aika monta kertaa kyllä surruuttelin koneella edestakaisin 😜

      Kollit lähettävät terveisiä!

      Poista
    2. Kiitos terveisistä! Ne kasvivärjätyt langat on muuten värjätty keltainen lanka keltasipulin kuorilla ja oranssissa on lisäksi krappia eli värimatara (Rubia tinctoria).

      Poista
  4. I believe this is among the so much vital information for me.
    And i am happy reading your article. But want
    to remark on few normal issues, The website style is ideal,
    the articles is actually excellent : D. Just right job, cheers

    Have a look at my web page; lawyers california

    VastaaPoista