lauantai 10. marraskuuta 2012

Kuurilla taas

Ja Jaakko. Viime viikonloppuna lauantai-illalla huomasin, että Jaakon suusta tippui sylkeä. Yöllä heräsin, kun Jaakko pyrki kainaloon. Otin sen, mutta hetken kuluttua huomasin, että Jaakon suusta tippui niin paljon vettä ja sylkeä, että se kasteli lakanaa. Voi näitä yöhetkiä.

Aamulla soitin päivystykseen ja sain ohjeeksi tilata ajan seuraavalle päivälle, maanantaille. Nutrigeeliä vaan kehiin. Onneksi Jaakko kuitenkin joi koko ajan paljon vettä, sillä välillä suusta tippui vettä kuin vesihanasta: tip tip. Kissanpesät olivat märkiä, lattiallekin tippui. Arvelin suu- tai hammasvaivoja.


Maanantaille saimme ajan. Aivan, suussa oli tulehdusta. Ell katsoi Jaakon hampaat ja totesi eroosiota hampaissa, lähes joka hampaassa. Hammaskiveä ei ollut, joten tulehdus ei johtunut siitä. Ell selitti, etä kyse on sairaudesta. Se on aika yleinen eikä sille oikein ole mitään tehtävissä. Vaihdoimme kuitenkin ruokaa ennaltaehkäisevään suuntaan. Kyse on hammassyöpymistä eli FORLista. Linkissä on hyvää tietoa. Ab-kuuri 2 viikkoa. Kipulääkettä tarpeeseen tulevaisuuttakin varten. Voi olla, että ainakin yksi hammas joudutaan poistamaan piankin, sillä se heilui jo. Tulevaisuudessa sitten raksunsyöjäkutvonen saa tottua pehmeään ruokaan...?

Ja välissä oli Leollakin jokin häiriö: sunnuntainvastaisena yönä samassa kainalossa nukkui kolme kollia: yksi paleleva, yksi kuolaava ja yksi muuten vain outo.

Onneksi kipu loppui kuitenkin pian, ja Jaakko syö jo hyvin. Eikä kuolaa enää.


Haukotuttaa. Makeasti. Väsyttää noi kuurit.


Ja vielä!

Kun kerran aloitettiin, niin jatketaanpa. Pimeyttä riittää ja väsymystä sen tien myös.


Vai nauretaanko tässä kissan sydämen pohjasta koiralle? Kun se hölömö ei pääse edes pöydälle?


Hahaa, sellainen hölömöläinen se kikkarakasa!

Mutta pääsee se sohvalle, jos vain olisi lupa.


Eikö? Eikö tosiaan? Mutta oonhan mä ollut sylissäkin sohvalla? Voisitko kääntää selkäsi?

Joskus on mukava kaapata koira kainaloon ja lähteä untenmaille. Rauhoittaa kummasti pentua, ja on se tosiaan itsellekin aika mukavaa ja lämmintä.

Postissa tuli Juju-kerhosta sukkakirja. Lisää sukkia luvassa!


Vaikuttaa pätevältä. Kantapääratkaisut ovat kyllä vähän kummallisia.

Ja sitten iso neule:


Neidille valmistuu villapaita neidin ohjeiden mukaan. On purettu pari kertaa, huoh. Nyt tehdään hihoja kaksi kerralla pitkällä pyöröllä. Josko tuo pian valmistuisi... Novitan Kaiku on riittoisa ja pehmeä lanka, mutta vieläkin pelkään tuota nyppyyntymistä.JaakkoVaakko, kyllä me susta tykätään, vaikka sulla ei olisi yhtään hammasta suussa. Tuu kuntoon.

16 kommenttia:

 1. Voi Jaakko! Kun nyt raksunsyöjä saisi pitää ruokavalionsa. Ja siis hampaansa. Muutenhan on todettu, että vähähampaisuus ei suuresti haittaa ;) Kissa se on hampaatonkin kissa, kissuusarvoa ei lainkaan mitata hampaiden lukumäärällä!

  Mutta huolia on teilläkin ollut! Onneksi nyt näyttää paremmalle. Komeita haukotuksia ainakin! Väsyttää ne kuurit, mutta väsyttää kyllä marraskuukin. Tsemppiä lääkintään ja muihin hoitotoimenpiteisiin! Pysykää nyt terveinä! Meillä käydään ensi viikolla (ilman kissaa toivottavasti!) juttelemassa eläinlääkärin kanssa siitä eliminaatiodieetistä, vaikka lääkäri syyttää antibioottikuuria allergiasta. Välitön syy se varmaan olikin, mutta ei ainoa syy, koska kutinoita on ollut ennenkin.

  Sinalla näyttää kasvavan koivet. Piiiitkät sääret on tytöllä. Hyvin on kyllä kerjäävä tuo ilme, ei mahda kannattaa kääntää selkäänsä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinalla on koipivaihe. Korkeutta on pian riittävästi, lihasta ja massaa puuttuu vielä :)

   Eiköhän Jaakko pärjää. Kipuvaiheet ovat vain harmistuttavia. Ja hampaita poistetaan, jos pitää. Ja jossain välissä varmasti pitää.

   Tsemppiä teillekin eliminaatiovaiheeseen! Hankalaa se sekin on, aikaavievää. Jospa se syy siten löytyisi :)

   Poista
 2. Ojoi, noita kissakamuja. Upeita ovat niin. Ja tuo kikkarakarvainen suloisuus, kissain mielestä hölömöläinen, varmasti lämmittää mukavasti vieressä.
  Hmmm. tulee hieno tilausneule. Kyllä luulisi tilaajalle kelepaavan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä häntä, kelpaako, mutta eiköhän sille joku pitäjä löydy sitten.

   Kyllä täytyy myöntää, että koira ja sohva... Tai kissa, jotenkin tykkään nukkua karvakamujen kanssa :)

   Poista
 3. Oi oi mitä ihania kuvia. Haukotuskuvat naurattaa. Ihanaa,kun Jaakko voi paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tytär on ottanut kaikki kissakuvat :) Jaakko voi tosiaan jo paremmin ( käy räppäämässä välillä koiraa...)

   Poista
 4. Jaakolla on pysynyt viikset <3

  Sina on kasvanutihan älyttömästi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Sina kasvanut - lähes kolminkertaistunut parissa kuukaudessa. Pian jo aikuisen kokoinen :)

   Poista
 5. Voi Jaakko rakas, taidat jakaa saman vaivan meidän Ellin kanssa. Hyvillä mielin voin sanoa, että kyllä Jaakko tulee kuntoon ja hampaiden poistamisen kanssa ei kannata empiä. Meillä vaivat alkoi keväällä ja pariin otteeseen hoidettiin kortisoonilla ja antibioottikuurilla, mutta loppujen lopuksi hampaita oli mennyt niin huonoon kuntoon, että kolme poistettiin pika pikaa! Niiden menetyksestä on kuitenkin toivuttu niin hyvin että uskallan suositella operaatiota!

  Jos jotain positiivista tässä kaikessa niin sait ainakin pojat kainaloosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kovin harvinainen vaiva, ei. Hyvä tietää, että elo vähähampaisena ei kissaa pahenna (siis vaivaa).

   Pieni ongelma on se, että täällä poistetaan vain pieniä hampaita. Jossain vaiheessa on siis Oulun reissu tiedossa, mutta kaikki ajallaan :)

   Poista
 6. On ne kissat vaan kauniita ja sun kissas: Ihan ku ooppera-aarioita hoilailisivat! Ihania kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne hoilaa. Karrkki on solisti, Jaakko varmaan sopraano ja Leo poskisolisti. Välillä riittää kyllä kissaäänimaailmaa tässä talossa.

   Poista
 7. Todella hania lähikuvia :). Mutta joo, kissojen hammasongelmat on aika yleisiä, ikävä kyllä. Mutta siellä taidetaan jo olla ihan kunnossa :) Ja aivan ihana tuo koirakarvaturri!!
  -Helena ja Blackie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tytär ottaa kyllä taitavasti lähikuvia!

   Poista