sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Jouluinen viikonloppu

Itsenäisyyspäivän viikonloppu on minulla aina lomaa, ja silloin on perinteisesti leivottu piparit. Taikina tehdään itse ja piparit pakataan peltiseen rasiaan. Kollipojat eivät juuri pipareista välitä, mutta koiruuden herkkään nenään ne taisivat tuoksua aika herkullisilta.

Eikö niillä ole edes lagottopiparimuottia! Anna sit yksi kissanpää.


No ei ole. Etkä saa. Kissapipareita kyllä tehdään monta! Mutta toisaalta talossa on kyllä kolme kissaakin.

Mutta jouluasioihin. Ensiksikin meillä kävi tonttu. Ehkä juuri se, jonka Karrkki näki ikkunasta. Kuulin tämän asian kissoilta.


Aamulla mies huusi, että tuupa kuule kattoo. Minä menin. Kahvit meinasi mennä väärään kurkkuun, kun näin silputun vessapaperikasan. Kas kun ei meillä koskaan! 25 vuotta kissoja eikä koskaan ole tämä näky silmiini osunut. Tietenkin kysyin kissoilta, mistä on kyse. Ei ollut niillä tietoa, veikkasivat tonttua tai koiraa.

                                            Meistä joku? No ei taatusti!

Veikkaan, että nyt oli kyseessä eri tonttu kuin se, joka oli purrut koiran fleksin rikki. Tytär käytti koiraa ulkona ja sai näppäränä teininä vielä ikuistettua koiran ilmeen.



Juu juu.

Jämälankasukkajoulukalenteri on ilahduttanut mieltä. Päivässä siis neulotaan päivämäärän mukainen määrä kierroksia. Tähän asti on ollut mm. pyyhkeen väri ja omalla kirjaimella alkava väri. Muita värejä on ollut mm. älypuhelimen suojakuorten väri, lompakon väri, taisi olla lempijäätelönkin väri. Kärki on tehty ihan aluksi, ja sitä ei laskettu kierroksiin.

Mun joulukalenterini. Räsymattosukat. Tänään tein maton värin eli ruskean. Toisen sukan oranssikeltainen edustaa tiikerijätskiä.


Ja sain nämä ihmesukat valmiiksi myös. Ihan oudot ovat. Enpä taida suositella kenellekään pampulalankaa sukkiin. Hyvä oli tuokin asia testata...Mutta mihin tuota lankaa voisi oikeasti käyttää?


Joulukalenterisukkaset etenevät niin hitaasti, että intouduin Yhteishyvän (olin juuri heittämässä roskiin ko. lehteä, päätin vain tarkistaa, olenko sen jo lukenut...) kirjolapasmallista.
Neidille nämä. Kelpaavat kuulemma.


Ikävää tulee oman äitini vanhaa tähtilapasmallia. Lapanen tehtiin paksummasta langasta. Olisikohan sen malli jossain tallessa? Paksummasta langasta kirjoneuleesta tulee lämpimämpikin. Tänään on ollut sen verran pakkasta, että nyt ovat paksut ja hyvät lapaset tarpeen.


Nukkukaa, kaverit, jouluun on vielä aikaa. Ulkona on kylmä ja lunta maassa. Nautitaan nyt tästä hetkestä.
 

15 kommenttia:

  1. Hihih, pallurasukat bäyttää vähän jonkun taudin saaneilta :D Joulukalenterisukista tulee varmasti huikeat! Me ei olla leivottu pipareita, ei edes torttujakaan vaikka yleensä niitä edes on tehty. Syynä se, ettei me oikeen sitten niitä syödäkään... ollaan tylsimyksiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niillä sukilla jokin tauti varmasti on... Toivottavasti ei tartu... ;)

      Nooh, kun talossa on teini, niin kaikki menee. Ja on aika kivaa puuhaakin! Mutta kyllä joulunajalla tulee muutenkin herkuteltua :)

      Poista
  2. Voihan tonttu, minkä teit! Onkohan sama tonttu joskus ollut meilläkin liikenteessä repimässä vessapaperia? Ja minä luulin sitä Veikon ja Lunan tekosiksi. Kauniita neuleita tulossa ja hassut sukat. Rapsuja karvaisille ystäville!

    VastaaPoista
  3. Varmaan jokin vessapaperinrepijäsukuinen tonttu - oma lajinsa? Tonttuja on niin monenlaisia... Kauniit sukat oli sullakin tulossa. Raitasukat jee!

    VastaaPoista
  4. Voi kun oli hauska postaus. Met täällä hihitellään. Anna ny hyvä ihiminen yks kissanpää.. :))
    Ei passaa meän kissoille näyttää miten wc-rullaa rullataan, ottavat pian oppia. Teidän tontusta siis :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne tontut tosiaan aika nopeasti voivat oppia... Nyt on pidetty vessanovet kiinni, ettei tule tavaksi. Kai ne niin pieniä ovat, etteivät ylety kahvaan?!
      :)

      Poista
  5. Tuon vessapaperitempun hallitsee myös koira - ainakin pentukoira. Aikanaan kun tuo mun puolivuotias oli vielä pikkupentu unohtui vessan ovi auki ja eipä aikaakaan, kun eteisen lattialla vieri vessapaperirulla ja sen perässä pieni naskalihampainen saalistaja :-D Ei tuo taija vieläkään olla sen kummempi. Tässä yks päivä keittiöstä lähtiessäni yksi paperi leijaili ilmavirran vaikutuksesta lattialle. Olin noin minuutin toisessa huoneessa ja sillä aikaa oli typerästä paperista tehty selvää. Koira istui hyvin tyytyväisenä paperisilpun vieressä...

    Mie väsäilen piparit vasta ensviikonloppuna. Saapa nämä mitä tuo ahne nelijalkanen siihen tuumaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Luulisin, että tykkää leipomistouhusta... Jossain oli koirankeksiohjeita, pitäisi ihan kokeilla.

      Sina silppuaa pienempiä papereita ja nenäliinoja. Ulkona kiroan niitä ihmisiä, jotka heittävät vanhat nessut käytettyään - toki vahingossa niitä taskuista tippuukin. Johonkin aikaan pentuvaiheessa koiruli hoksasi pissipapereiden repimisen...oli kyllä hauskaa toisella vetää Hesaria suikaleiksi ;)

      Poista
  6. No mutta teilläpä on erikoinen tonttu käynyt! Kissat ovat syyttömiä, se on selvä (kissojen tuomioistuin sanoi niin!), mutta onpahan kyllä melkoisen röyhkeää tulla sillä tavalla toisten kotia sotkemaan! Vielä joulun alla! Pah!

    Koira näyttää kyllä hölmistyneeltä, hih :D

    (En muuten luottaisi etteivät ylety ovenkahvaan. Jos on tahtoa, on keinot...)

    VastaaPoista
  7. Niin se taitaa olla, ja toki sellaisilla tontuilla on keinonsa...salaperäistä sakkia kun ovat. Toistaiseksi ilmiö ei ole uusiutunut, kop kop.

    Kyllä eläimillä oikeasti on paljonkin ilmeitä. Voisi ajatella, että koirilla olisi enemmän (ne valkoiset vilkkuu silmistä) mutta kun noita karvakuonoja oppii katsomaan, niin paljon niillä on eleitä ja ilmeitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niillä ilmeitä! Kissoillakin, vaikka jotkut eivät sitä näekään. Koirat ehkä esittävät ilmeitään jotenkin avoimemmin, kissat ovat hienovaraisempia. Tai ehkä se johtuu koirilla sitiä, että ne heiluttelevat häntäänsä ja korviaan enemmän kuin kissat?

      Mutta oletkos joskus nähnyt alpakoita tai laamoja? Ne vasta ilmeikkäitä ovat!

      Poista
    2. En ole! Kovasti tahtoisin niitä kyllä nähdä. Seuraavassa elämässä mulla on sitten kissa- ja koiralauma ja navetassa alpakoita :) Villaa ja terapiaa ja silleen :) vieläköhän ehtis vaihtaa uraa ja elämää! ;)

      Poista
  8. Jahas, kolme tonttua asialla?
    Innolla odotan, minkälaiset joulukalenterisukat noista tulee :)
    Ite en hommaan viitsinyt ryhtyä, kun tosiaan on noita joululahjasukkia neulottava useammat pukin konttiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolme ainakin, veikkaan jopa neljää :) tonttuja riittää tässä taloudessa.

      Sukat on aika jännät: yritän seurata ohjeita ja välillä tulee sitten kummallisiakin raitoja. Mutta se on ehkä tarkoituskin...

      Poista
  9. Ihana postaus.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista