sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Saapi nyt jollottaa ja Go Ski!

Joulu... nyt saa tulla. Valmistun vähitellen, vaikka töitä vielä onkin viikon verran.

Neiti teki ja koristeli piparkakkutalon.


Kuulemma ei ole vielä ihan valmis. Kuusi on minusta hieno. Paljon ei joulukoristeita laiteta, mutta jotain.. ja kuusi sitten vähän myöhemmin.

Pakkanen on paukkunut vesisateen jälkeen. Eilen näkyi hartaasti kaivattu talviaurinko. Kovin matalalta se keskipäivällä paistaa.


Pakkasta oli vähän jo liikaakin, mutta tänään on ollut mukava, tosin tuulinen, ulkoilusää. Eilen piti koiralle laittaa jo vähän vaatetta päälle.

No ei sentään tätä! Sehän on Go Ski! -pipo uudesta Ullaneuleesta. Pitkään olen jo haaveillut korvallispiposta, kun koiran kanssa lenkit vedetään aika usein lähipelloilla. Ja siellä tuulee. Mutta en hiihtäisi tällä ja lasketteluhommat eivät ole minun juttujani.

Lankana oli lahjaksi joskus saamani Novitan Marjut ja mukana oli käsittelemätöntä villalankaa. Minulla ei ollut sopivaa paksua valkoista varastoissani, joten tein kaksinkertaisella langalla, jotta sain puikkoihin kutoset. Tost noin vaan, mutta onneksi koko oli just just oikea!

Tytär halailee rakkaintaan.


Ja vielä kollipoikien ihmeteltävä. Korvallisten paksuja lettejä vähän vierastan. Jotenkin tuntuu, kuin olisi sellainen Peppi Pitkätossu -peruukki päässä. Muuten kuitenkin malli on todella istuva niskastakin ja langan lämpö riittää hyvin lenkille.


Jämälankasukkajoulukalenterikin edistyy. Oho, meinasin ihan unohtaa ottaa kantapään silmukat erilliselle langalle! En olisi sitä huomannut/muistanut, mutta onneksi eräässä kommentissa asiasta mainittiin.  No, mulla on kenkä kokoa 40, joten ei hätää.


Näistä voi tulla liian isot. Ehkä 60 silmukkaa on kuitenkin liian paljon käsialalleni, vaikka olen kyllä tehnyt paljonkin samalla silmukkamäärällä sukkia. Eivätkä langatkaan ole kaikki samaa paksuutta. Näyttävät vähän, hm, jämälankasukilta. Saa nauraa.

Päivän tonttu on Leo. Vessapaperikepposet ovat uusiutuneet, mutta toisessa vessassa. Uusista rullista oli kiinnostunut ainakin alla oleva täplikäs.


Ja katsokaa, mitä se tonttu on tehnyt nojatuolin päällysteelle! (Varmaan jo kolmas irtohuppu)

Niin, en ollut minä. Minä silppuan vain villasukkia, rintsikoita ja pehmoleluja. Huonekaluja en ollenkaan.

Nyt alkaa olla jo hyvä ja irtonainen olo. Muutama kauppareissu, ulkoilua, vieraiden odottelua... ja köllöttelyä.

Karvajäbät saivat lampaantaljan. Toistaiseksi koira ei ole intoutunut kissojen alustasta.

 

16 kommenttia:

  1. Hieeno piparimökki!!!
    Ja olipa hauska postaus:)) Hyvä että ovat elukat eriytyvät tuhoamaan kukin omia osa-alueitaan:))
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Miten sen raskii sit syödä?

      Niin, tonttuja on monenlaisia.. :)

      Poista
  2. Ihana postaus jälleen. Kaunis piparitalo ja ihana pipo veikeän mallin päässä :D

    VastaaPoista
  3. Vai sellainen tonttu, että huonekaluja repii! Meilläkin on sellaisia... Tiedä mitä mokomia!

    Meilläkin on joulua valmisteltu, ja nyt alkaa olla valmista. Koristeita ei kyllä vielä ole, mutta eipä niitä paljon laitetakaan, kun en nyt mahdoton jouluihminen ole. Ja vähän pitää vielä sutia joitain paikkoja siistimmäksi.

    Sina on veikeän näköinen, kun päässä on pipo! Ei ehkä kuitenkaan päivittäiseen käyttöön ;) Ja kollipojille sellaisia terveisiä, että vaikka pahat tontut yrittääkin lavastaa teidät syyllisiksi tihutöihin ja muihin, niin toiset tontut tietää, että olette kilttejä ja ihania ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan mun pitäisi tehdä Sinalle villis. Se ei pahastu pakkasella vaatteista, tossuista suorastaan tykkää. :)

      Kyllä kollit saavat paljon anteeksi. Sitä ei ehkä kissaton ymmärrä, miten paljon asioita tapahtuu kissojen ehdoilla ja miten paljon niiden metkuja ymmärretään. Jestas, meillä sohvakin valitaan kissaystävällisesti! (Tosin ennakointi säästää harmia, rahaa ja siivousta...)

      Poista
  4. Voi miten teillä on siellä ihan talvi! Meillä ne lumet suli vaikka kaksi päivää tein Tallinnan reissun jälkeen lumitöitä. Eilen aamulla oli satanut uutta kevyesti tilalle ja illalla kun tultiin vesisateessa elokuvista kotiin, oli ne tietysti kaikki taas sulaneet. Pakkastakin oli vain muutama aste lauantaina, nyt vaan plussakelejä. Saa nähdä onko "mummolassakaan" jouluisempia kelejä kun siellä viikon päästä ollaan... Piparkakkutalo on hieno! Joulukalenterisukista vasemman puoleinen oli selkeästi mun väreissä, hauskaa miten väreillä niistä saakaan ihan eri näköiset :) Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi eivät kaikki lumet menneet viimeisimmässä lumisateessa. Taas riittää. Kyllä pidän lumesta, kun on niin valoisaa. Ja lumessa näkyy jälkiä! Meillä on täällä ilves jahtaamassa kauriita, jälkiä yritän aina bongata (en minä kissaa pelkää...)

      Poista
    2. Siis vesisateessa! Täällä satoi vasta vettä kuin aisaa, harvinaista näin joulukuussa!

      Poista
  5. Kaunis piparkakkutalo :) Ja teillä on lunta,mä oon niin kade ....täällä sataa vettä ja muutenkin kun ulos katsoo,niin ihan syksyltä näyttää. Yritä siinä sitten joulutunnelmaan virittäytyä ;) Ihana pipo! Piti käydä ohjetta kurkkaamassa,jos vaikka saisin jossain vaiheessa itselle tehtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pipo onkyllä hyvä malliltaan. Suosittelen kokeilemaan, jos on tarvis tuollaiselle.

      Ja talvi on niin mukavaa aikaa!

      Poista
  6. Meillä on vain tavispipareita, ei taloa lainkaan. Ehkä ensi vuonna :) Poikanen ei suostu piapreita syömään kun ne on "hepan", "pupun" ja "hauvan" näköisiä ja niillä leikitään o_O

    Hyvää joulua sinne teille koko poppoolle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oikein hyvää joulua myös teille!

      Jotenkin tuon poikasen logiikan ymmärtää. Hellyttävää :)

      Poista